Mannenrokken naar maat

Je ervaringen met de mannenrokken van de diverse webshops
jan

Mannenrokken naar maat

Bericht door jan » 27 okt 2010 19:12

Ik heb een enkellange jeansrok binnengekregen die ik 3 weken geleden heb besteld bij www.mode-trend-s.de.
Sabine Seibel vervaardigt mannenrokken en meer op bestelling en dus naar jou maat. Er zijn diverse modellen en een keur aan stoffen in elke kleur denkbaar. De rok is perfect naar mijn maat en keurig afgewerkt. En dat voor 89 euro plus verzendkosten.
Een regelrechte aanrader.

willi
Berichten: 3428
Lid geworden op: 06 apr 2008 17:07

Re: Mannenrokken naar maat

Bericht door willi » 28 okt 2010 12:01

Opvallend Jan, dit bedrijf maakt duidelijk onderscheid tussen ‘rokken voor mannen’ en ‘travestiekleding’. En zo hoort het ook.
Het gaat de goede kant op met de rok voor mannen.
Nu nog de starre dresscodebedenkers achter de 'broek' zitten.

Viqueen
Berichten: 859
Lid geworden op: 24 dec 2008 20:52

Re: Mannenrokken naar maat

Bericht door Viqueen » 29 okt 2010 22:11

Willy,

waarom hoort dat zo?Daarmee impliceer je dat travestie bestaat,en dat bestaat niet.

jan

Re: Mannenrokken naar maat

Bericht door jan » 30 okt 2010 09:04

Sinds wanneer bestaat er geen travestie? Ik ben jarenlang vrijwilliger geweest bij de NVSH en heb onder andere de werkgroep T&T onder mijn hoede gehad. We gingen ook altijd naar de avonden in Amsterdam aan de Blauwburgwal en dat waren buitengewoon gezellige en druk bezochte soos-avonden vol met travestieten en transsexuelen. "Ze" bestaan écht. Nu weet ik ook wel dat er gisteren iets op deze site stond over dat travestie niet zou bestaan en het te maken heeft met het tonen van je vrouwelijke kant maar dat vind ik persoonlijk klinkklare onzin. Als ik in een van mijn mannenrokken loop ben ik absoluut niet bezig met het tonen van mijn vrouwelijke kant zo die er zou zijn. Daarom leg ik er altijd de nadruk op dat ik MANNENrokken draag en geen vrouwelijke rokken met panties en dameslaarzen zoals je op deze site veelvuldig ziet. Aan sommigen mankeren alleen nog opgevulde BH's en wat make-up en ziedaar, een travestiet. Niks mis mee, alleen kan je dat bezwaarlijk rok-voor-mannen noemen.

Gebruikersavatar
jptje
Berichten: 392
Lid geworden op: 01 jan 2008 11:42
Locatie: helmond,noord-brabant,nederland

Re: Mannenrokken naar maat

Bericht door jptje » 30 okt 2010 09:27

daar staan zeker mooie mannen rokken tussen,ik denk dat ik een keer ook iets ga bestellen daar.
eerst ff de site goed lezen,want mijn Duits is niet zo goed.
op welke manier kan je daar betalen jan reijman?
gr jptje
Het leven is heel simpel, maar we dringen er op aan om het gecompliceerd te maken.
Confucius

willi
Berichten: 3428
Lid geworden op: 06 apr 2008 17:07

Re: Mannenrokken naar maat

Bericht door willi » 30 okt 2010 11:28

Beste Jan, ik ben bang dat we het over dit onderwerp nooit eens zullen worden. Juist omdat iedereen er zich tegenaan bemoeid is het een beladen onderwerp geworden. En waarom eigenlijk, wat gebeurt er eigenlijk. Jij weet net zo goed als ik dat travestie niet alleen een typisch westers cultuurprobleem is, maar ook een probleem binnen hypocriete monotheïstische godsdiensten die het als een verdorven, heidens gedrag afschilderen.

Het valt me tegen dat iemand die beter zou moeten weten, zich afkeurend uitlaat over ‘het kleden in voor het andere geslacht bedoelde kleding’. Daarmee bevestig je eens te meer het verstarde denkbeeld dat vrouwen het alleenrecht hebben op mooie, sierlijke kleding. Jij bent kennelijk een voorstander en handhaver van het absolutistisch en totalitair scheiden van de geslachten in ‘eigen’ kleding en staat daarmee lijnrecht tegenover mijn instelling van absolute en totale vrijheid in kledingkeuze. Jammer.

Mij hoor je overigens niet zeggen dat travestie als gedrag niet bestaat. Maar laat het alsjeblieft tot je doordringen dat het kenmerk van travestie juist is, het óverkomen als vrouw; het wekken van de illusie een echte vrouw te zijn, middels het gebruik van nepborsten, pruiken en een gigantische hoop make-up.
Wat daarbuiten valt is een enorm grijs gebied waar mannen zich bezig houden met het dragen van kleding die conservatief traditioneel tot die van de vrouwen behoort.

Het lanceren van de mannenrok is mijns inziens een poging om een stukje van de ‘vrouwenkleding’ voor mannelijk gebruik te winnen. Maar het doel is nogal twijfelachtig. Waarom een rok dragen die er net zo lomp en saai uitziet als de rest van de mannenkleding.
Dit beste Jan, is volgens mij de kern van ons dispuut. Sommigen van ons willen best een rok dragen, mits de rest er ook interessant genoeg uitziet.
Het gaat de goede kant op met de rok voor mannen.
Nu nog de starre dresscodebedenkers achter de 'broek' zitten.

RokSterNL
Beheerder
Berichten: 3050
Lid geworden op: 29 jul 2007 21:24

Re: Mannenrokken naar maat

Bericht door RokSterNL » 30 okt 2010 12:05

jan reijman schreef:Nu weet ik ook wel dat er gisteren iets op deze site stond over dat travestie niet zou bestaan en het te maken heeft met het tonen van je vrouwelijke kant maar dat vind ik persoonlijk klinkklare onzin. Als ik in een van mijn mannenrokken loop ben ik absoluut niet bezig met het tonen van mijn vrouwelijke kant zo die er zou zijn. Daarom leg ik er altijd de nadruk op dat ik MANNENrokken draag en geen vrouwelijke rokken met panties en dameslaarzen zoals je op deze site veelvuldig ziet. Aan sommigen mankeren alleen nog opgevulde BH's en wat make-up en ziedaar, een travestiet. Niks mis mee, alleen kan je dat bezwaarlijk rok-voor-mannen noemen.
1. De tekst was niet van mijn hand maar van iemand die zich ook in dat wereldje van travestie ophoudt.

2. De ene man prefereert specifieke mannenrokken/kilts en de andere weer de reguliere damesrokken. Daar zit een essentieel verschil. De man die mannenrokken draagt zoals jij ook al zegt, geeft hiermee aan niet zijn vrouwelijke kant te tonen. Kennelijk hebben deze mannen dat niet ?
Nou ik kan je wel zeggen, ieder individu of je het nu wel of niet gelooft of klinkklare onzin vindt, heeft mannelijke en vrouwelijke trekjes in zich. Bij de ene man zal het voor 99% mannelijk zijn of daar tussen in, en bij de andere man 99% vrouwelijk zijn. Ik vind daar niets verkeerd aan. Dat heb je bij biologische vrouwen net zo. Alleen wordt daar geen punt van gemaakt als een vrouw zich mannelijker gedraagt/kleedt. Waarom dan bij een man wel ? Dat vind ik dan klinkklare onzin. Iedereen moet dragen wat hij/zij prettig vindt zonder dat iemand zegt dat is goed of fout. Er is in dit geval niets fout. Je kan hoogstens zeggen, dit heeft niet mijn voorkeur om de reguliere damesrokken, panties en laarzen te dragen. Okay dat kan en mag. Een ander moet ook weer de vrijheid hebben zijn voorkeur te kunnen dragen.

En als je het dan zo bekijkt bestaat travestie niet. Aangezien dit al decennia wel zo wordt benoemd zegt men dat travestie wel bestaat. Maar dan is een vrouw in een mannenkostuum en stropdas ook bezig met travestie. Dat zeggen we dan toch ook niet. Om dat het toevallig vandaag de dag vanzelfsprekend is dat vrouwen dat ook mogen en kunnen dragen. Ik vind het prima, maar dan ook de andere richting uit, als je spreekt over gelijkheid tussen mannen en vrouwen. Of geldt dit alleen maar voor vrouwen dat die het monopoly hebben op alles ? Tenminste heeft het er wel alle schijn van wat op pure discriminatie duidt.

jan

Re: Mannenrokken naar maat

Bericht door jan » 30 okt 2010 13:44

Willi en Rokster, gelukkig mogen we het in deze democratische omgeving met mekaar oneens zijn.
Nergens heb ik geschreven noch door laten schemeren dat ik travestie zou minachten, integendeel! Ik heb er vele tientallen gekend, heerlijke mensen! Fantastische verhalen over hun ervaringen.

JPJ'tje: betalen is kinderlijk eenvoudig: Sabine Seidel geeft je haar banknummer met internationale code's en dan kan je met internet- bankieren eenvoudig betalen. Als dat niet gaat noteer je alle banknummers en het bedrag en gaat ermee naar de bank en die regelen dat in een wip. Of je print het uit en gaat daarmee naar de bank.

Mijn Duits stelt ook niet veel voor maar als je op Google.nl intikt "vertalen nederlands/Duits" kan je woorden intypen en daaronder staat dan de vertaling. Zo heb ik het ook gedaan en ik kreeg van Sabine zelfs nog een compliment over mijn duidelijkheid.

Einfacher gibt es nicht!

Gebruikersavatar
masker
Berichten: 768
Lid geworden op: 30 nov 2009 13:13
Locatie: tilburg

Re: Mannenrokken naar maat

Bericht door masker » 30 okt 2010 15:08

Ik heb even op de site gekeken en wat mij opvalt is dat de mannenrokken wat stoerder overkomen en aansluiten op de mannelijke heuplijn. de kleding voor travestieten komt meer over als een vormgeving waarmee je een meer vrouwelijk lichaam suggereert (oa ruimte voor borsten bij de jurken). Mij maakt het verder niet zo uit of je iets wel of niet travestie wil noemen. Ik ga er van uit dat je dat wil dragen wat je mooi vindt en wat prettig draagt.
Verder heb ik het idee dat ze erg goede kwaliteit levert en dat de kleding zo is afgewerkt dat je er van alles in kan doen zonder dat het stuk gaat. Mooi gestikte plooien die er voor zorgen dat de kleding goed in model blijft. en dat allemaal voor zeer redelijke prijzen.
Het is dat ik me kast al aardig vol heb hangen en nu even niets nodig heb want anders had ik hier ook wel wat willen bestellen. Volgend jaar dan maar een keer.
kleding moet je beschermen tegen de elementen, hoe het er uit ziet is je eigen zaak

willi
Berichten: 3428
Lid geworden op: 06 apr 2008 17:07

Re: Mannenrokken naar maat

Bericht door willi » 30 okt 2010 18:42

Beste Jan, je maakt je er wel heel makkelijk vanaf.
Het gaat de goede kant op met de rok voor mannen.
Nu nog de starre dresscodebedenkers achter de 'broek' zitten.

Plaats reactie