ervaringen van onze vaders ?

Je ervaringen met de mannenrokken van de diverse webshops
Gebruikersavatar
Wiha
Site Admin
Berichten: 725
Lid geworden op: 14 jun 2007 11:15
Locatie: Groningen
Contacteer:

Re: ervaringen van onze vaders ?

Bericht door Wiha » 10 dec 2009 19:26

Wichor, OT? Kan 2 dingen betekenen ... Off Topic (in dit geval) en On Topic...... :) Nu maar weer On Topic :)
Wiha,
beheerder & webmaster
http://www.rokvoormannen.nl

Gebruikersavatar
Yvan
Berichten: 209
Lid geworden op: 25 jan 2016 04:42
Locatie: Kortrijk (België)

Re: ervaringen van onze vaders ?

Bericht door Yvan » 28 mar 2016 00:38

Zelfs tot in de jaren 1960 was de broek voor de vrouw nog niet echt aanvaard. Er waren zelfs plaatsen zoals restaurants waar het verboden was voor vrouwen met een broek, het was, voor de toen geldende normen, ongepast om als vrouw een broek te dragen. Toch hebben de vrouwen hun zin doorgedreven en zijn ze de broek blijven dragen. Ik heb de hele uitleg jaren geleden op het Internet gevonden, maar ben de link ooit kwijtgespeeld.
Real men wear skirts

Gebruikersavatar
beachlion
Berichten: 609
Lid geworden op: 26 jul 2013 19:44
Locatie: Allentown, PA, USA

Re: ervaringen van onze vaders ?

Bericht door beachlion » 29 mar 2016 07:53

In de 19e eeuw waren er al harembroeken beschikbaar voor de dames maar dat was geen dracht voor buitenshuis. Maar toen de dames rond 1900 meer aan sport gingen doen (tennis en fietsen) ontstond de behoeft aan een lange broek. Eerst was het nog een lange broekrok maar uiteindelijk vertoonde zich net voor de Eerste Wereldoorlog een vrouw in een lange broek op de Dam in Amsterdam. De dame moest door de politie ontzet worden want er ontstond een soort van oproer. Maar in de 20er jaren werd het steeds minder ongewoon voor de vrouw om in broek te verschijnen, mede onder invloed van enkele progressieve filmsterren. Maar het was nog steeds een ongebruikelijk gezicht, zeker in de provincie. Pas na de Tweede Wereldoorlog werd het gewoon voor de westerse vrouw om in broek in het openbaar te verschijnen en in de 60er jaren was het fenomeen geheel ingeburgerd. Maar toen gebeurde er nog veel meer in de mode als minirokken en plateauschoenen.

Gebruikersavatar
Redhawkje
Berichten: 270
Lid geworden op: 24 okt 2017 13:52
Locatie: Woubrugge, ZH, NL

Re: ervaringen van onze vaders ?

Bericht door Redhawkje » 21 nov 2017 17:33

Zo hebben we nog heel wat jaren voor de boeg om onze zaak volledig geaccepteerd te krijgen. Tot die tijd blijf ik in een rokje lopen zolang ik leef. Ik neem mij ook voor om in elke kledingwinkel te vragen naar mannenrokken/unisexrokken of mannenjurken.

Je moet toch ergens die doorbraak forceren :mrgreen:
Marica

Gebruikersavatar
WesleyN
Berichten: 697
Lid geworden op: 22 jul 2013 19:11

Re: ervaringen van onze vaders ?

Bericht door WesleyN » 21 nov 2017 22:43

Forceren is niet het juiste woord. Maar laten merken dat er wat gaande is in de mannenwereld. Emancipatie of feminisme.... weet ik veel. Iedereen gelijk... mannen en vrouwen gelijk in alle opzichten. Oké we mogen niet het kind baren. Dat kunnen wij niet. Ik zal ook niet zo snel vrouwenondergoed dragen. Want ik als man ziet er iets anders uit als een vrouw. Dat laatste is mijn keuze. Vrouwen mogen net zoveel mannen verdienen. Ben ik helemaal mee eens. Een vrouw mag ook net zo goed leidinggevende zijn. Maar een man mag ook mooie kleding dragen, net als een vrouw. Een man mag ook op ballet gaan. Wat is daar nu vreemd aan. Laten we niet zo gek kijken als er een minder machokeuze wordt gemaakt door een man. En dat een vrouw iets stoers doet daar beginnen we al aan te wennen. Gewoon wederzijds respect.

Gebruikersavatar
Redhawkje
Berichten: 270
Lid geworden op: 24 okt 2017 13:52
Locatie: Woubrugge, ZH, NL

Re: ervaringen van onze vaders ?

Bericht door Redhawkje » 22 nov 2017 06:08

Forceren met een :mrgreen: Niet te serieus nemen hè :)Als man een rok dragen in het openbaar zorgt al voor dat kleine beetje acceptatie.
Marica

Plaats reactie