Verslag bijeenkomst Amsterdam op zaterdag 6 november 2010

Informatie over bijeenkomsten van mannen in rok
RokSterNL
Beheerder
Berichten: 3050
Lid geworden op: 29 jul 2007 21:24

Verslag bijeenkomst Amsterdam op zaterdag 6 november 2010

Bericht door RokSterNL » 06 nov 2010 21:36

Ik ben om 6.45 uur uit bed gegaan, en eerst even mijn ontbijt genuttigd.
Daarna afgewassen en mijzelf helemaal afgewassen. :D
Toen kwam natuurlijk het moment, van 'wat trek ik aan vandaag ?'
Ondanks dat ik even heb staan twijfelen, uiteindelijk toch de outfit gevonden.

Om 11.15 uur was Jos samen met Ecokilt bij mij gearriveerd. Waarna we na 5 minuten zijn vertrokken richting Amsterdam Zuid waar we de auto in Buitenveldert geparkeerd hebben. Daar tram 5 genomen richting centrum. Om 13.00 uur waren we bij het museum, want om 13.15 uur zou de verslaggever/cameraman arriveren.
Eerst wat shots op straat gemaakt. We hadden wel bekijks, en we hadden samen ook lol.
Daana naar het museum en daar de nodige shots gemaakt. Er werd wel zorg besteed aan de opnamen en net als met de vorige opname van mij die in maart geweest zijn, wederom met respect voor ons.
Even daarna nog op de binnenplaats van het museum wast shots gemaakt, en toen kwam er een grote groep van die pubers binnen. Uiteraard moesten deze lachen. Ja daar zijn het pubers voor. Daarna kwamen er toch een paar van die meiden terug, uit interesse om te vragen waar dit voor was en waarom wiij dit droegen.
Het waren zoals ik had gehoord van Jos meisjes uit Rusland. Eentje sprak er Engels, en vertaalde wat ik in het Engels vertelde. Het ene meisje vetaalde het, en ze hadden er kennelijk begrip voor, omdat ik ze ook vertelde dat vrouwen heden ten dage ook broeken dragen, en dat wij dan ook het recht hebben om een rok te mogen dragen.
Ik vermoed dat we omstreeks 15.15 uur klaar waren en toen zijn we samen met de verslaggever/cameraman nog ergens iets wezen drinken. Hij heeft de drankjes betaald voor ons. Hij heeft toen nog een aantal foto's gemaakt van ons met mijn camera. Helaas omdat het al schemerde en hij niet graag met flits werkt, waren ze niet goed gelukt. Eentje heb ik een beetje kunnen bewerken zodat we toch een foto hebben van de groep. Daarna heeft hij afscheid van ons genomen en zijn wij nog even door de Kalverstraat wezen lopen, en zo terug naar het Centraal Station. Waar Masker, Mik van Es en Viqueen afscheid van ons hebben genomen. Jos, Ecokilt en ik zijn toen over het Damrak gelopen door de Kalverstraat en volgens mij ergens bij het Muntplein op de tram gestapt richting Amsterdam Buitenveldert. We waren omstreeks 19.00 uur bij mij thuis. Toen zijn we naar de afhaalchinees bij mij in de buurt geweest. Ik wilde in eerste instantie niets nemen, maar heb toen toch nog maar een Loempia genomen. Jos en Ecokilt hadden volgens mij Nasi. Na het eten zijn ze vertrokken, want Jos had nog een groot stuk voor de boeg, want moest Ecokilt ook nog een stuk terugbrengen.

Volgens wat ik van de verslaggever/cameraman gehoord had, zou de uitzending al op maandag 8 november op televisie komen bij het programma Zuks Dus van RTV Noord Holland.
Wij krijgen alledrie er nog een DVD van.

Ook ik vond het een geslaagde dag.
Bijlagen
Bewerkte foto Amsterdam rok voor mannenbijeenkomst 06-11-2010.JPG
V.l.n.r. Voor: Ecokilt, Masker, RokSterNL
Achter: Viqueen en Mik van Es (Foto gemaakt door Jos)
Bewerkte groepsfoto bijeenkomst Rok voor mannen 6 november 2010.jpg
V.l.n.r. Ecokilt, Jos, Viqueen, RokSterNL, Mik van Es en Masker

Gebruikersavatar
Wiha
Site Admin
Berichten: 725
Lid geworden op: 14 jun 2007 11:15
Locatie: Groningen
Contacteer:

Re: Verslag bijeenkomst Amsterdam op zaterdag 6 november 201

Bericht door Wiha » 07 nov 2010 08:44

Leuk dat het weer een geslaagde dag was. Hoe was het museum? Hoe waren de reacties van het publiek? Zijn er nog meer foto's?
Wiha,
beheerder & webmaster
http://www.rokvoormannen.nl

RokSterNL
Beheerder
Berichten: 3050
Lid geworden op: 29 jul 2007 21:24

Re: Verslag bijeenkomst Amsterdam op zaterdag 6 november 201

Bericht door RokSterNL » 07 nov 2010 09:39

Het museum opzichzelf is prachtig. Alleen vonden wij en ook de verslaggever/cameraman de tentoonstelling in zijn totaal tegenvallen wat opzet betreft. De verslaggever/cameraman vond het ook een beetje bij elkaar geplaatst en niet echt logisch. Alles stond door elkaar. Jos vertelde ook nog dat hij wel gedacht had dat er iets uit de hippietijd zou hangen, maar dat was niet zo. Dat had ik ook wel gedacht. Er hingen ook japanse rokken. Dat waren van die hele lange gewaden. Eigenlijk was het een allegaatje.

Tijdens de beginsshots werden we ook door wildvreemde mensen op de kiek gezet, en toen richtte de cameraman ook de camera op een moment op hen. Dat vonden wij wel amusant en om te lachen. In het museum vroeg de verslaggever/cameraman aan 2 dames wat zij er van vonden in eerste instantie van de kleding van mannen in zijn algemeen. Ze vonden het al wel wat beter maar voor de rest toch vrij saai. Toen vroeg hij wat ze vonden van dat mannen rokken zouden dragen. Die dames vonden het prima, als wij het lekker vinden zitten, en waarom niet zeiden ze net als andere vrouwen die ik dat ook heb horen zeggen, wij dragen toch broeken.

Onderweg werden wij ergens in de Kalverstraat nog wel door een vrouw aangesproken, die het had over Loesje. Ik weet niet of iedereen daar ooit van gehoord heeft. Maar dat was zo'n organisatie die overal met regelmaat slogans opplakte over allerlei items met rake opmerkingen. Ze vroeg aan ons wat voor aandachtspunt door Loesje geplaatst moest worden ? Wij stonden even na te denken, en toen kwam zij met de suggestie 'mannen in rok'. Ja zeiden we.

Voor de rest doordat we door wildvreemde gefotografeerd werden waar de verslaggever/cameraman bij was, heg gegiechel van die pubers geen verdere vragen/reacties gehad.

Er zijn helaas verder geen foto's. Jammergenoeg waren de batterijen van de camera van Jos leeg, en heeft hij maar 1 foto gemaakt, maar of ik daar onder andere op sta weet ik niet.

Gebruikersavatar
masker
Berichten: 768
Lid geworden op: 30 nov 2009 13:13
Locatie: tilburg

Re: Verslag bijeenkomst Amsterdam op zaterdag 6 november 201

Bericht door masker » 07 nov 2010 14:01

Ik heb gister een geweldige dag gehad.
De tentoonstelling was wat versnippert en ging van 16e en 17e eeuwse kleding tot religieuze kleding waardoor ik het gevoel had dat alles maar even aangestipt werd en er niet een echte diepgang in de tentoonstelling zat. Het interactieve deel met het pasje vond ik op zich wel leuk want het gaf aanleiding eens te denken over je visie op kleding en merken. Ook het vergelijk met andere bezoekers was best vermakelijk. zeker die mensen die van zichzelf vinden dat kleding belangrijk is en er zo saai bij lopen is hilarisch.
Ook het praten over gevoelens van onzekerheid, hoe ver je gaat in je keuze vrijheid van kleding, of je vind dat je je soms ook moet aanpassen aan bv werk of opleiding, en het worstelen met gevoelens door oa transseksuelen heeft mij weer een hoop nieuwe informatie en gezichtspunten opgeleverd.
Viqueen en ik hadden wat moeite om mekaar te vinden rondom het station, maar toen we mekaar uiteindelijk gespot hadden hebben we samen door Amsterdam richting museum gelopen. Daar aangekomen bleek dat we veel te vroeg waren en hebben we in het museum restaurant even een kopje soep gegeten. Ik vond het fijn te merken dat hij ondanks zijn enorme angsten toch goed is losgekomen en zichzelf kon zijn binnen de groep.
Zelf is het ook weer om te ervaren dat ik als vrouw ook te midden van deze mannen mag mee doen. Viqueen, Ecokilt, Rokster, Jos en Mik, bedankt voor de gezellige middag.
Masker
kleding moet je beschermen tegen de elementen, hoe het er uit ziet is je eigen zaak

willi
Berichten: 3428
Lid geworden op: 06 apr 2008 17:07

Re: Verslag bijeenkomst Amsterdam op zaterdag 6 november 201

Bericht door willi » 07 nov 2010 15:30

Proficiat! Ik geloof graag dat jullie een bijzonder leuke dag hebben gehad.
En dan die foto . . , die draagt de totale opzet van onze club uit; van beginners tot ver gevorderden. Ik ben echt diep onder de indruk.

Vooral het contrast tussen Mik en Masker (omdat ze toevallig naast elkaar staan, waarbij Mik ‘voor mijn gevoel’ een mannelijk beschermende arm om Masker slaat) is overweldigend. Dit meen ik echt!
De schijnbare rolverwisseling tussen beide is werkelijk uniek en ziet er tegelijk zo ‘normaal/gewoon’ (nou ja, gewoon . .) uit dat men zich af zou ‘moeten’ vragen, waarom dit door de grijze massa als niet normaal zou kunnen worden gezien.

Masker, wat zie je er prachtig uit. Jammer van die vlek op je gezicht. En waar is je blonde haar?
Het gaat de goede kant op met de rok voor mannen.
Nu nog de starre dresscodebedenkers achter de 'broek' zitten.

mrcsk
Berichten: 358
Lid geworden op: 30 okt 2010 17:20
Locatie: oost-vlaanderen,Lebbeke

Re: Verslag bijeenkomst Amsterdam op zaterdag 6 november 201

Bericht door mrcsk » 07 nov 2010 17:35

Ook van mij een dikke proficiat.
Zeer leuke foto, zag er wel één leuke dag uit.
En zo te zien viel het met weer ook mee.


groetjes
maar' loopt zeer graag in rok(je) dan in lange broek'
laat de vrouwen maar in broeken lopen, en wij mannen in rokken.

Viqueen
Berichten: 859
Lid geworden op: 24 dec 2008 20:52

Re: Verslag bijeenkomst Amsterdam op zaterdag 6 november 201

Bericht door Viqueen » 07 nov 2010 19:08

Ik sluit me aan bij de anderen vwb de hele beleving,en tentoonstelling.

Jammer dat de foto niet helemaal duidelijk is.Ik ga tzt...alsMik het ook wil,nog maar eens richting Groningen,om zo een mooie foto van me te maken,want mijn outfit komt niet goed naar voren.

Ik heb er in die zin veel aan gehad,want heb er toch weer energie van gekregen.Heb vandaag in hetzelfde gelopen,en voel me weer wat sterker om de kleding te dragen die ik wil.

Al die kleine stapjes helpen echt veel.

Bedankt allemaal

RokSterNL
Beheerder
Berichten: 3050
Lid geworden op: 29 jul 2007 21:24

Re: Verslag bijeenkomst Amsterdam op zaterdag 6 november 201

Bericht door RokSterNL » 07 nov 2010 20:37

Dat is wat ik je afgelopen week via de telefoon ook vertelde.

Je put hier zonder meer kracht uit, waardoor je langzaam verder groeit in het proces.

Hopelijk dat je meer deel kunt nemen aan een bijeenkomst.

jan

Re: Verslag bijeenkomst Amsterdam op zaterdag 6 november 201

Bericht door jan » 07 nov 2010 21:14

Fijn dat het een geslaagde dag was.
Op de foto zijn de gezichten van Ecokilt en Masker niet zichtbaar. Ligt dat aan mijn computer?

Gebruikersavatar
Jos
Berichten: 2045
Lid geworden op: 05 apr 2009 15:07
Locatie: Heerlen

Re: Verslag bijeenkomst Amsterdam op zaterdag 6 november 201

Bericht door Jos » 07 nov 2010 22:02

Het was voor mij ook een mooie, maar lange dag.
Het was heel fijn om elkaar weer eens terug te zien en vooral om andere leden van het forum te ontmoeten. Waarbij het bijzondere was, dat een van beide helemaal vertrouwd is met het anders dan anderen kleden, en de ander nog zoekende is. We kunnen dan zoveel van elkaar leren.

Het interview, dat was afgesproken, heb ik als heel bijzonder ervaren. Deze man heeft alle tijd uitgetrokken voor ons. Daarnaast was het voor mij een bijzondere ervaring om enorm veel openbare aandacht te krijgen als man in rok. Ik heb dan ook enorm gebaald, omdat ik dacht enige foto's gemaakt te hebben van diverse groepen mensen, die van ons foto's maakten. Hetgeen ik, net als de interviewer (en tevens cameraman), deed.
De meeste indruk op mij heeft de groep russische studenten op mij gemaakt: in eerste instantie heel veel gelach, gegiechel, maar uieindelijk is toch een groepje meisjes en een jongen naar ons toegekomen om te vragen, waarom wij een rok droegen. Helaas kregen zij maar erg weinig tijd van hun leiding, zodat wij maar heel kort te tijd kregen om er meer over te vertellen
een fervent rokdrager

Plaats reactie