In rok naar buiten.

Ervaringen met rok dragen in het openbaar
guido
Berichten: 8
Lid geworden op: 04 mar 2008 21:24

Re: In rok naar buiten.

Bericht door guido » 29 aug 2020 16:56

Ik ga binnenkort weer naar de manicure voor het bijvullen van de gelnagels.
Dan zal ik m'n rode pumps gaan en hoop ik dat ze weer een foto wil maken.

DiKo
Berichten: 57
Lid geworden op: 29 aug 2017 08:10

Re: In rok naar buiten.

Bericht door DiKo » 29 aug 2020 17:05

Super!
Ik wacht af en ben erg benieuwd :!:

Kortrokje
Berichten: 11
Lid geworden op: 19 aug 2020 03:48

Re: In rok naar buiten.

Bericht door Kortrokje » 04 sep 2020 01:28

Mooi...

guido
Berichten: 8
Lid geworden op: 04 mar 2008 21:24

Re: In rok naar buiten.

Bericht door guido » 17 sep 2020 15:40

De aankoop van de rode schoenen uit mijn vorige post is jammerlijk genoeg mislukt. Ze pasten toch niet goed. Maar dat krijg je met bestellingen via internet. Daarom had ik vandaag andere rode schoenen aan.
Samen met mijn nieuw aangebrachte nagels is dit voor vandaag mijn outfit.
Bijlagen
2020-09-17 10.00.11a.jpg
2020-09-17 09.59.43a.jpg
2020-09-17 10.00.30a.jpg

Gebruikersavatar
WesleyN
Berichten: 724
Lid geworden op: 22 jul 2013 19:11

Re: In rok naar buiten.

Bericht door WesleyN » 17 sep 2020 19:30

Als je de schoenen niet past, stuur je ze dan terug?! Gekke vraag... Maar dat heb ik meerdere keren gehoord. Van ik durf niet. Gewoon doen. Je hebt die schoenen toch ook gekocht... Zonde van het geld iets kopen en niet gebruiken, omdat het niet past.

Ik heb voor mijn doen, ondanks dat ik een relatie heb, toch redelijk veel gekocht dit jaar. Omdat ik kleding niet mooi genoeg vond of gewoon niet naar mijn zin. Ik wil het wel dragen. En als ik dat niet gaat doen, dan wil ik het niet. De ene keer koop ik in de winkel. De andere keer online. Dit jaar eigenlijk bijna alleen maar online. Ja panty's e.d. koop ik meestal in de winkel. Hema of Zeeman. Kleding hoeft niet zo duur te zijn. En zeker panty's niet. Want die gaan snel kapot.

Heb je weleens naar de prijzen gekeken voor mannenpanty's of mannenrokken? Daar gooien een paar tientjes er bovenop... En in mijn ogen wordt er maar weinig mooie kleding voor mannen gemaakt. Ik zie dat jij meer van damesachtige kleding houdt. Ik heb een heel andere stijl. Meer van het stoere. Veterlaarsjes of met gespen. En dan meer van schotse rokken, (gescheurde) jeansrokken of juist wijde rokken, ook wel een beetje om het stukje mannelijkheid te verbergen. Ik wil niet mijn mannelijkheid verbergen. Waarom zou ik? Want een rok past goed bij mijn uiterlijk, vind ik. En anders meer met leggings en een (t-shirt)jurk eroverheen. Een beetje gemixt met wat mannenkleding (wel meer trendy en gedurfd) erbij. Dan heb je mijn stijl. Er staan hier wat foto's. Maar ik wil niet meer foto's toevoegen.
Iedereen is uniek en toch lijken wij allemaal op elkaar. Wij zijn namelijk allemaal mensen.
Wat is dan de reden om onderscheid te maken in wij en zij-groepjes?

guido
Berichten: 8
Lid geworden op: 04 mar 2008 21:24

Re: In rok naar buiten.

Bericht door guido » 17 sep 2020 20:32

Over de schoenen ben ik in mijn vorige bericht niet verder uitgeweid.
Ik had de rode pumps thuis aan m'n voeten gehad, maar ze zaten toch niet lekker. Daarom heb ik ze teruggestuurd. Toen ik daarna andere pumps (naaldhakken!) vond in dezelfde webshop heb ik deze besteld, maar ook die zaten niet lekker en heb ik ook teruggestuurd. De medewerkster van de webshop heeft mij prima geholpen en mij geadviseerd om toch bij voorkeur in de winkel te komen passen. Ik bestel bij deze winkel dus niet meer online, maar ga ze echt in de winkel passen. Alleen jammer dat ik er wel ver moet reizen...

Mannenrokken zullen er inderdaad anders uitzien dan hun vrouwelijke evenknie. Maar van panty's kan ik me daarbij weinig voorstellen. Hooguit de pasvorm. Ik ervaar de panty's van de Albert Heijn als goed passend.

Ik heb een hekel aan termen als dat iets voor mannen of voor vrouwen is. Kleding met bloemetjes of met kant zal ik niet gauw dragen, maar ik draag als man gewoon deze rokken en shirts.

Gebruikersavatar
WesleyN
Berichten: 724
Lid geworden op: 22 jul 2013 19:11

Re: In rok naar buiten.

Bericht door WesleyN » 17 sep 2020 20:58

Mij interesseert het niet of het nou een labeltje man of vrouw heeft. Bij de Hema of H&M zie je die labeltjes niet meer. Toen de skinny-jeans voor mannen op de markt kwam. Die waren na 20 jaar weer terug op de markt. Toen stond er bij een dames skinny een naaldhak en bij de heren een schoen. Ik zie nu andere labels. En voor voelt dat nog makkelijker om te switchen tussen mannen of vrouwenafdeling. En de laatste jaren heb ik niet eens meer op de mannenafdeling gekeken. Oh ja ik heb dit jaar een "mannenkilt" gekocht. Maar dat was met teveel wol en te lang. Dus een "vrouwenkilt" voldeet precies aan de wensen.

Ik begrijp wel dat je label man of vrouw niet aanstaat. We houden meer van unieseks. Als je dat woord gebruikt, dan wordt er gelijk gezegd: "Oh dan moet ik straks in jurkje rondlopen?" "Welnee!" Het gaat erom dat het niet uitmaakt wat je draagt. Gender neutraal is ook zo'n nieuw woord. Maar eigenlijk willen we dat graag. Het gaat wat mij betreft om gelijkheid tussen man en vrouw. En als je een rok draagt, zie je er niet gelijk als een vrouw uit. Ik in ieder geval niet. Dat wordt vaak als argument gegeven. Ik kan heel goed man en vrouw onderscheiden. Mijn dochter ook. Ook toen ze een klein meisje was. Ze keek niet naar kleding, maar naar de vorm van de persoon.

Het lichaam is het grootste verschil tussen man en vrouw. En toch zorgt de natuur ervoor dat mannen (over het algemeen) op vrouwen vallen en andersom. Ik denk dat geur van de man en vrouw stiekem voor de aantrekkingskracht zorgt. En ik heb van verschillende bronnen gehoord dat transvrouwen op vrouwen vallen en transmannen op mannen. Dus zowel het dragen van rokken en je trans voelen heeft niets met de geaardheid te maken. Maar dat weten wij... alleen jammer dat wij (of de meesten) onder ons niet voor durven uitkomen wie we zijn. Misschien zijn homo's en transmensen sterker dan ons. Ik vind het al heel sterk dat je durft te zijn, wie je bent. Dat je een individu durft te zijn.
Iedereen is uniek en toch lijken wij allemaal op elkaar. Wij zijn namelijk allemaal mensen.
Wat is dan de reden om onderscheid te maken in wij en zij-groepjes?

Plaats reactie