Winkelen in een kilt

Ervaringen met rok dragen in het openbaar
Plaats reactie
Gebruikersavatar
beachlion
Berichten: 609
Lid geworden op: 26 jul 2013 19:44
Locatie: Allentown, PA, USA

Winkelen in een kilt

Bericht door beachlion » 28 nov 2016 14:30

Al een paar weken loop ik rond in minimaal een kilt. In en rond het huis soms in een zelf gemaakte denim rok en voor verdere activiteiten in een kilt. Behalve met het winkelen ben ik ook nog bij de huisarts geweest. Tot op heden heb ik één positieve opmerking gehad van een vrouw maar buiten een paar lichtelijk verbaasde blikken kon ik verder geen reacties ontwaren.

M'n wekelijkse bezoek aan de supermarkt is op zaterdagavond. Dat is Redner's, een regionaal opererende supermarktketen die 24/7 open is.
IMG_0863q.jpg
IMG_0869q.jpg
Kon ik on oktober nog in een rok van licht materiaal rond fietsen, met temperaturen onder de 10C is het tijd voor een zwaardere kilt met lange sokken.

Gebruikersavatar
john
Berichten: 204
Lid geworden op: 28 aug 2007 09:36
Locatie: Gouda

Re: Winkelen in een kilt

Bericht door john » 29 nov 2016 08:27

Fijn dat je zo ongedwongen in kilt kunt rondlopen.
Ik probeer het ook vaker te doen, maar in mijn eigen buurtje (winkelcentrum) lijkt het toch steeds lastiger dan elders.

Ik ben wel recentelijk naar een kilt-outfit naar een beurs geweest, waarbij we op de (vouw)fiets naar het station zijn gegaan en vervolgens met de trein naar Rijswijk. Alleen al het fietsen met kilt was een onverwacht prettige ervaring.
In de trein wel wat blikken, maar geen onvertogen reacties.

Als het weer een beetje meewerkt ga ik snel weer in kilt op pad. Wellicht of de Winter(fantasy)fair in Archeon op 10/11 december.

John

Gebruikersavatar
john k 1963
Berichten: 50
Lid geworden op: 09 apr 2016 18:16

Re: Winkelen in een kilt

Bericht door john k 1963 » 29 nov 2016 18:46

Zelf als ik naar de winkel ga voor boodschappen te doen loop ik al zeker 2 jaar in een rok of jurk rond. Ook in mijn eigen omgeving en krijg totaal geen vreemde reacties, dus het word gewoon hier geaccepteerd.


met vriendelijke groeten,

John k 1963

musa
Berichten: 779
Lid geworden op: 26 apr 2010 10:58

Re: Winkelen in een kilt

Bericht door musa » 01 dec 2016 18:36

Fijn dat je onbezorgd in rok kan rondlopen,hoe zijn de prijzen in de supermarkt ten opzichte van het inkomen van de mensen
Zal er een Trump effect komen denk je ?

Gebruikersavatar
beachlion
Berichten: 609
Lid geworden op: 26 jul 2013 19:44
Locatie: Allentown, PA, USA

Re: Winkelen in een kilt

Bericht door beachlion » 01 dec 2016 19:21

De prijzen liggen in het algemeen wat lager dan in Nederland. Maar voor mij ie het wel relatief wat duurder geworden. Toen ik in 2008 voor het eerst naar de USA kwam was de Euro nog $1.60 maar door de puinhoop die Wallstreet ervan maakte is die Euro nog net een fractie boven de dollar.
Maar de puinhoop komt weer terug want Trump heeft een paar Wallstreet boys in z'n kabinet benoemd. Ik denk dat veel Trumpkiezers zich knap belazerd voelen maar het ergste moet volgens mij nog komen.
Ik weet niet of bepaalde websites geografisch geblokkeerd worden maar je kunt op Amerikaanse websites kijken voor de prijzen. Nu de dollar en de Euro bijna evenveel waard zijn is het makkelijk vergelijken.

Dit is een soort van HEMA.
http://www.kmart.com/deals/kmart-online ... html#/grid

Dit een soort van Bijenkorf.
http://www.macys.com/

Dit is m'n vaste supermarkt.
http://www.rednersmarkets.com/

Dit is vergelijkbaar met Hornbach maar dan groter.
https://www.lowes.com/

musa
Berichten: 779
Lid geworden op: 26 apr 2010 10:58

Re: Winkelen in een kilt

Bericht door musa » 02 dec 2016 04:28

Bedankt voor de sites...ik zal ze eens bestuderen,...op het eerste zicht is elektronica fors goedkoper en voeding hetzelfde en of iets duurder (hoge kwaliteit)

Gebruikersavatar
beachlion
Berichten: 609
Lid geworden op: 26 jul 2013 19:44
Locatie: Allentown, PA, USA

Re: Winkelen in een kilt

Bericht door beachlion » 11 feb 2017 03:59

Afgelopen woensdag was het een ongewoon zachte dag, zo rond de 15C. De dag erna zou het flink gaan sneeuwen zodat ik van de gelegenheid gebruik maakte om, voor het eerst dit jaar, in een kilt naar buiten te gaan. Ik had een fles Martini nodig en in Pennsylvania koop je dat in de staats slijterij. Toen de drooglegging in de 30er jaren werd opgeheven besloot PA dat de verkoop van alcohol door de staat gecontroleerd moest worden. Dus werden state liquor stores opgericht. Dat stringente beleid bracht ook mee dat niet veel restaurants alcohol serveren. De licenties zijn erg prijzig. Echter sinds vorig jaar, met de nieuwe gouverneur, een democraat, wordt het regime langzaam aan versoepeld en kunnen niet-staatsbedrijven en supermarkten alcohol verkopen, zij het met zekere beperkingen. Maar deze couleur locale even terzijde.

Bij de invallende schemering begon ik aan m'n wandelingetje van zo'n 20 minuten. Maar het voelde weer lekker aan, de vrijheid rond je benen en de verfrissende bries. Toen ik terug liep kwam een jonge dame me achterop die een cello over haar schouder droeg. "What a beautiful kilt are you wearing" zei in het voorbij lopen. En dat voor een simpele versie van een Utilikilt. Ik bedankte haar en we praatten nog even over het lekkere weer tot onze wegen zich scheidden. Dit lijkt me een goed begin van het nieuwe rokseizoen.

Gebruikersavatar
beachlion
Berichten: 609
Lid geworden op: 26 jul 2013 19:44
Locatie: Allentown, PA, USA

Re: Winkelen in een kilt

Bericht door beachlion » 21 feb 2017 05:46

Vanaf zaterdag tot aan vandaag was het lekker zonnig, zaterdag en zondag boven de 15C en vandaag "maar" 10C. Zaterdagavond was het boodschappen doen, wederom in kilt zoals op eerdere foto's. Zondag begon ik in een rok en kwamen er twee vriendinnen van m'n vrouw op ontbijt. In de middag wandelde ik in kilt naar de apotheek om pillen te halen. Vandaag ging ik in kilt naar de kapper, weliswaar met de auto want ik moest ook nog tanken. Later wandelde ik naar de supermarkt om nog wat voor het diner te halen. Ook moest ik nog geld ophalen uit de flappentap. Het was ondertussen donker geworden en de omgeving van de bank baadde in een zee van licht door onlangs geïnstalleerde LED-lampen. Het voelde aan of je op een podium stond, vol in de schijnwerpers. In de supermarkt die veel door Latino's bezocht wordt hoogstens een iets verbaasde blik maar zelfs de kinderen gaven geen sjoege.
Met 10C en wat wind voelde het heerlijk verfrissend aan. Ik moest zelfs flink stappen om het niet te koud te krijgen.

Gebruikersavatar
Jos
Berichten: 2043
Lid geworden op: 05 apr 2009 15:07
Locatie: Heerlen

Re: Winkelen in een kilt

Bericht door Jos » 21 feb 2017 19:47

mooie ervaringen, hoe fijn kan het leven zijn als man in rok / kilt :D :D
een fervent rokdrager

Rob76
Berichten: 17
Lid geworden op: 04 aug 2018 08:21

Re: Winkelen in een kilt

Bericht door Rob76 » 04 aug 2018 08:36

Ach ik denk dat de meeste mannen gewoon stikjaloers zijn omdat ze het natuurlijke draagcomfort echt wel inzien maar zelf het lef niet hebben om van de gebaande paden af te wijken.

Plaats reactie