Pagina 1 van 1

Recycling +

Geplaatst: 09 jun 2018 16:45
door beachlion
Wat doe je met een T-shirt dat versleten is. A-technische mensen gooien dit in de kliko. Technische mensen scheuren het aan stukken en gooien de lappen in de poetsdoekenmand.
Een T-shirt was aan de hals versleten maar zag er verder nog goed uit. Ik weet nog steeds niet of die slijtage kwam van het schuren tegen m'n borsthaar of m'n slecht geschoren hals. Ik stond op het punt het T-shirt te degraderen tot poetslappen toen ik de mogelijkheid zag er een rok van te maken. Het is een lekker lichte en zomerse stof.
Ik pakte een breed stuk elastiek en berekende hoeveel ik nodig had om een tunnel te maken. De vouw- en kniplijn afgetekend en de schaar ging er in. Even stoeien met de naaimachine, het elastiek op lengte gebracht, in de tunnel geschoven en er was een nieuwe rok.
Gisteren toen ik naar het strand ging heb ik het van de parking tot aan het strand gedragen. En het is lekker luchtig.
IMG_1437qq.jpg
Van T-shirt tot rok

Re: Recycling +

Geplaatst: 09 jun 2018 17:03
door mrcsk
Wel leuke rokje. Maar voor versleden hemden was het al bekend bij kinderen 👍👍

Re: Recycling +

Geplaatst: 09 jun 2018 18:21
door beachlion
mrcsk schreef:
09 jun 2018 17:03
Wel leuke rokje. Maar voor versleden hemden was het al bekend bij kinderen 👍👍
Als achtergrond moge dienen dat ik als kind nooit een T-shirt heb gehad. Tot het begin van de jaren 60 was het fenomeen mij alleen bekend uit films en tijdschriften als het over Amerika ging. Als tweede ontlastende verklaring kan gelden dat ik zelf nooit kinderen gehad heb. Dat was een zegen voor de kinderen zei m'n toenmalige partner regelmatig.
Vandaar dat ik het ombouwen van een T-shirt nooit eerder heb gezien of er over gehoord of gelezen heb. Een T-shirt is gemaakt van gebreide stof en als zodanig iets elastisch. Het vereist wel een speciale naaimachine of je kunt het doen met een speciale voet op de machine zoals in mijn geval. Met een elastische steek viel het resultaat me achteraf reuze mee.