Pagina 1 van 3

Rokseizoen 2020

Geplaatst: 11 jan 2020 22:58
door beachlion
Een nieuwe kalender dus ook een nieuw rokdraagjaar.

En het begon al goed. Binnenshuis loop ik in een rok die tot over de knie reikt. Buiten gaat toch wel een broek aan tenzij ik me er toe kan brengen panties aan te trekken. Maar vandaag ging de temperatuur onwijs aan de haal. Het werd in de middag zomaar 18C. Er stond wel een stevige wind maar het was niet echt koud buiten. Dus ging ik lokaal boodschappen doen in een denim rok net boven de knie en een windjack. Die 15 cm verschil in roklengte is een aanzienlijk verschil in luchtigheid. Het voelde lekker fris aan.

De temperatuur daalt nog niet veel zodat ik zo dadelijk de wekelijkse boodschappen ga doen in vergelijkbare uitrusting. De wind is al aan het minderen zodat het niet koeler aan zal voelen. Helaas zakt de temperatuur de komende week wel in en hebben we weer een 0C overdag het volgende weekeind. Dus nu er nog maar van genieten.

Re: Rokseizoen 2020

Geplaatst: 12 jan 2020 08:29
door johannesw
Tot nu toe is het hier nog redelijk "warm", 5 tot 10C. Met een lange rok prima te doen ;)

Re: Rokseizoen 2020

Geplaatst: 12 jan 2020 12:21
door WesleyN
Het weer lijkt anders dan wat we in de vorige eeuw hadden. Ik vrees dat we dit jaar geen echte winter krijgen. Ik weet nog dat we in de jaren 70 nog weken ijs hadden. Dat we naast het schoolpleintje konden schaatsen. Ik had geen schaatsen. Dus ik liep maar wat over het ijs. Ik vond er niks aan. Maar ik mis toch die kou. En eigenlijk meer dat ik het idee heb dat we nog steeds slecht met de natuur omgaan. En dat we met zo'n grote bevolking nog steeds allemaal de behoefte hebben om voor het nageslacht kiezen. Dat zit nou eenmaal in de natuur van het beestje. Maar we kunnen steeds beter mensen in leven houden en weer gezond maken als ze ziek zijn. Ik had zelfs al gelezen dat ze straks in staat zijn mensen jong te houden ook al zijn ze straks 77.

Maar hoe warm of koud het ook is, ik heb de behoefte om in rok over straat te lopen. Wat mij betreft is er maar één rokseizoen. Levenslang.

Re: Rokseizoen 2020

Geplaatst: 29 jan 2020 00:26
door beachlion
Ik had gisteren een klusje in de noordelijke buitenwijken van Allentown. In diezelfde uithoek was recentelijk een GoodWill store, een kringloopwinkel, geopend. Daar ben ik een kijkje gaan nemen.

Er was ruim 20 m aan reklengte voor de rokken ingeruimd en het hing min of meer op lengte. Dus met m'n rolmaat in de hand ging ik de tailles te lijf. Een lengte van 42 cm is voor mij de juiste maat. Ik vond twee knielange rokken en na betaling van $10,50 waren ze van mij.
IMG_0029qq.jpg
IMG_0037qq.jpg
De zwarte had nog een prijskaartje dat van $90 naar $60 ging en uiteindelijk voor $5 aan het rek van de kringloop hing. Maar die rok had wel een voering. Voor mij was dat de eerste keer en het voelde nog lekker aan ook.

Re: Rokseizoen 2020

Geplaatst: 03 feb 2020 23:21
door beachlion
Terwijl het gisteren bar en boos winterweer was met 1C, regen en sneeuw was het vandaag heerlijk met 15C, zon en een blauwe lucht. Tijd om m'n nieuwe aanwinst, een blauwe rok uit de kringloop, aan de buitelucht te laten wennen. Ik moest wat boodschappen doen dus dat kwam mooi uit. Het afgebeelde kerkhof ligt pal achter ons huis en het is de kortste en rustigste weg naar het winkelcentrum.
I0301867q.jpg
I0331897q.jpg
Het zal helaas nog een tijdje duren voor dat dit de dagelijkse routine is.

Re: Rokseizoen 2020

Geplaatst: 04 feb 2020 15:09
door Jos
de rokken zien er prima uit; dit is voor mij een lengte, die ik normaal ook draag. Dat geeft ook veel vrijheid als je moet bukken of gaat zitten

Re: Rokseizoen 2020

Geplaatst: 17 feb 2020 23:33
door beachlion
De koude is nog lang niet uit de lucht zodat een knielange zware denim rok goed dienst kan doen. Ik had al een paar identieke modellen in zwarte twill en een dunne grijze stof gemaakt en dit keer was het de beurt aan een tamelijk dikke, dus warme denim. Met een grijze panty moet het buiten wel uit te houden zijn.
IMG_0159qq.jpg

Re: Rokseizoen 2020

Geplaatst: 19 feb 2020 17:54
door Remko
Afgelopen zondag was het wel onstuimig hier maar de temperaturen lagen ook hoog voor de tijd van het jaar. Het kriebelde behoorlijk en heb de rok ook maar eens opgezocht. Van mij mag het snel voorjaar worden. Overigens heb ik alweer leuke kleding gezien voor komend seizoen en er komt nog meer.

Re: Rokseizoen 2020

Geplaatst: 20 feb 2020 22:22
door beachlion
De temperatuur gaat hier aardig op en neer. Gisteren kwam het niet hoger dan 4C maar de snijdende wind maakte het erg onaangenaam. Er stonden wat boodschappen op de planning maar die stelde ik wat uit. Om 20:00 was de wind nagenoeg weg maar met het verdwijnen van de zon was het wel rond het vriespunt. Maar met een overdeknie rok van zware denim, panties en een dikke jas was het goed te doen. Met stevig stappen werd het zelfs aangenaam. Bij de schijnwerper in de achtertuin heb ik na de missie met een action cam een foto gemaakt.
IMG_1910qqq.jpg

Re: Rokseizoen 2020

Geplaatst: 26 feb 2020 18:01
door beachlion
Zoals elders gemeld ben ik gisteren naar New York geweest. Tijdens de reis maar ook in de drukke stad die New York is had ik geen mogelijkheid om ergens m'n action cam te plaatsen om een foto te maken. Echter bijna thuis liep ik langs een kerk en daar stond een houten plantenbak buiten. Op de rand kon ik de camera plaatsen.
IMG_1914qq.jpg
Op de terugweg in de Big Apple hoorde ik een gezoem achter me. Het bleek een flink uitgezakte vrouw te zijn die een soort van scootmobiel door de drukte probeerde te jagen. Haar stuurkunst was nogal onvoorspelbaar en dat gaf reden tot boze opmerkingen van de (bijna) slachtoffers. Toen ze mij inhaalde zei ze:"I like your skirt. You must be very bold." Ik bedankte haar en de dame in kwestie maakte achter me een onverwachte zijdelingse stuurbeweging die flink boze reacties opleverde van het doorgaans gehaaste publiek.