Pagina 1 van 1

Een jeans kilt

Geplaatst: 26 mar 2020 23:41
door beachlion
Vandaag was het onverwachts lekker weer. Het werd zo'n 17C. Dat onverwachte lekkere weer kwam omdat één weersysteem wat trager was dan verwacht en een ander wat sneller. Dus ging ik naar de bouwmarkt in een rok van spijkerstof, net boven de knie. Dit was een eigen maaksel met zakken in jeans-stijl voor en achter. Op de terugweg ging ik nog even langs bij onze supermarkt om te zien of er al wat aanvulling was. Niet dus. Maar ik kwam toch met wat benodigde spullen bij de kassa.

Omdat ik meestal 's avonds winkel was nu de dagploeg aanwezig. De kassadame was nieuw voor mij. Tegen het einde van het aanslaan vroeg ze of ik een kilt droeg. Ze had een dergelijk model nog niet eerder gezien. Ik had deze vorm van vraagstelling verwacht en had al een antwoord klaar in m'n hoofd. Bovendien was ik wat uit m'n humeur vanwege die lege stellingen. Ik zei dat dit de tartan was was een vrij onbekende Schotse clan. Serieus vroeg ze welke clan dat was. Op een wat samenzweerderige toon zei ik dat het de McDenim clan was maar omdat die eeuwen geleden in ongenade was gevallen gaven ze er niet veel ruchtbaarheid aan. Dus mondje dicht zei ik met een knipoog terwijl ik het wisselgeld bij me stak.

Re: Een jeans kilt

Geplaatst: 27 mar 2020 05:26
door johannesw
:D :D :D :D

Re: Een jeans kilt

Geplaatst: 27 mar 2020 20:24
door beachlion
Onverwachts kwam er nog een vervolg op m'n verhaal van gisteren.

Een vriendin van m'n vrouw heeft een ernstige longaandoening en kan maar een uur of twee zonder zuurstof. Ze was niet vast aan huis verbonden en kon voor korte perioden zonder zuurstof om bijvoorbeeld boodschappen te doen of familie of vrienden bezoeken. Maar met het Coronavirus durft ze het risico niet meer te nemen. Haar moeder woont bij haar in en die doet nu de boodschappen. Die is in de 80 en heeft geen rijbewijs. Dus zo nu en dan speelt iemand uit de familie voor chauffeur.

Vandaag vroeg ze of ik haar naar de supermarkt kon brengen. Het was dezelfde supermarkt als de onze. Het was zelfs nog beter weer dan gisteren zodat ik in een rok ging maar wel een andere dan gisteren. Toen we bij de kassa stonden was het meisje dat mij gisteren had geholpen aan de kassa bezig naast de onze. Toen ze me in het oog kreeg stak ze vermanend haar vinger op alsof ze een kind terecht wees. Met een glimlach zei ze dat ze door had gekregen dat ik haar voor het lapje had gehouden. In de auto op de terugweg moest ik natuurlijk de moeder uitleggen wat de reactie van de kassa dame betekende. Haar enige commentaar was dat het weer typisch voor mij was om zo'n verhaal op te hangen.

Re: Een jeans kilt

Geplaatst: 27 mar 2020 21:05
door Remko
Humor :D ;)

Re: Een jeans kilt

Geplaatst: 27 mar 2020 23:57
door WesleyN
Mooi verhaal... en nog mooiere reactie.

Re: Een jeans kilt

Geplaatst: 02 mei 2020 15:23
door Rik
Leuk verhaal :D met een jeansrok kom je wel overal weg denk ik.
Sinds september vorig jaar draag ik zowat elke dag een rok bij de wandelingen met de hond.
Die rokken zijn meestal in denim, sommige in zwart en sinds kort heb ik er ook een kaki army kleur bij, allemaal net boven de knie.
Soms kijkt er eens iemand iets aandachtiger dan noodzakelijk is naar mijn onderkant maar de opmerkingen blijven uit.
Ofwel is het compleet acceptabel wat ik draag ofwel durft men niets zeggen. De raarste blikken komen doorgaans van moslims.
Ik denk dat men in de moslimcultuur nog niet zover is dat men een man in rok zomaar accepteert :(
ook op gebied van homofobie zijn die culturen ruim 100 jaar achter op de westerse cultuur, helaas.

Re: Een jeans kilt

Geplaatst: 02 mei 2020 20:15
door WesleyN
Toch heb ik met moslims ook betere ervaringen gehad. Maar als ik het gevoel dat elke antwoord verkeerd is, dan denk ik beter dat negeren de beste optie is. Normaal gesproken geef ik altijd antwoord op reacties van anderen. Mensen zijn vaak bevooroordeeld, dat kan je een richting geven door gewoon te reageren. En meestal zijn de mensen die vragen stellen niet al te negatief. Je wordt alleen niet begrepen. Ja sorry een rok bij een man wordt nog steeds in verband gebracht met homo zijn. Ik heb wel eens gereageerd van: "Heb je weleens een homo in een rok gezien?" "Nee", was het antwoord. Ja ik ook niet.

Re: Een jeans kilt

Geplaatst: 02 mei 2020 21:56
door beachlion
Ik begrijp de verwijzing naar homo helemaal niet. Als je als man op mannen valt dan ga je je mannelijke uiterlijk toch niet verminderen door rokken of jurken te dragen. Waarschijnlijk heeft de ongewassen massa wel eens iets vernomen van androgynie en wordt dat op één hoop gegooid met homosexualiteit. Het zal wel weer een geval zijn van klok en klepel.

Re: Een jeans kilt

Geplaatst: 02 mei 2020 22:44
door WesleyN
Ja zo denk ik er ook over. Als je homo bent wil je juist mannelijk overkomen. We hebben nog heel wat uit te leggen aan de mensen om ons heen. Maar eerst hebben wij een taboe te doorbreken. En volgens mij zijn we met een klein select groepje daarmee bezig.