zwemmen

Heb je ergens in de krant, op tv of op internet iets gezien over de mannenrok en wil je het met ons delen? Hier is je berichtje op de juiste plaats.
Plaats reactie
Meneer van Zandvoort
Berichten: 12
Lid geworden op: 21 okt 2016 12:06

zwemmen

Bericht door Meneer van Zandvoort » 05 feb 2018 07:12

Onderstaand artikel las ik laatst in de krant. Zelf zwem ik bij de reddingsbrigade ook regelmatig en met een rok aan, als we gekleed zwemmen oefenen, maar in de januari in de IJssel is toch aan andere uitdaging....


'Vrouw in nood' in IJssel bij Deventer blijkt zwemmende man in Schotse rok

Hulpdiensten zijn vanmiddag uitgerukt na een noodoproep van een schipper dat er een vrouw in de IJssel bij Deventer lag. Eenmaal ter plaatse bleek het echter te gaan om een man in een Schotse rok. Hij had vrijwillig een duik in de rivier genomen.
Rudi Hofman en Bas Tijhaar 31-01-18, 19:58 Laatste update: 21:36

69
M 1

Een schipper dacht dat hij bij de spoorbrug in Deventer een vrouw in het water zag liggen, waarna hij alarm sloeg. Brandweer, politie en ambulancepersoneel spoedden zich naar het water aan de kant van de Worp, maar hoefden niet veel meer te doen.
Kilt

De persoon in het water bleek namelijk 'gewoon' een duik te hebben genomen, gekleed in een Schotse rok (een kilt) en sportschoenen. Hij werd uit de IJssel gehaald en voor de zekerheid in de ambulance nagekeken. Mee naar het ziekenhuis hoefde de waterrat niet.

,,Zo liep het allemaal met een sisser af'', bevestigt politiewoordvoerder Simen Klok. ,,We hebben de schipper nog even gebeld en de situatie uitgelegd.'' Bestraft voor zijn zwemavontuur wordt de man niet.

Stefan1991
Berichten: 31
Lid geworden op: 16 jun 2012 09:49

Re: zwemmen

Bericht door Stefan1991 » 26 feb 2018 15:46

Ik vind het eigenlijk wat vreemd dat de media zoiets als dit "nieuws-waardig" vinden. Had die man een broek gedragen dan had het totaal niet bijzonder geweest.
Enkel omdat het een rok betrof was het ineens wat bijzonderder. Maar eigenlijk kan het hele artikel in 1 zin samengevat worden: "Zwemmer in de IJssel maakte gewoon een duik en was niet in nood".

Ik vermoed dat het niet eens zichtbaar was dat die man een rok droeg in het water en pas op de kant dit zichtbaar werd achteraf.

Plaats reactie