Pagina 1 van 1

-16j Louis werd naar huis gestuurd omdat hij een korte broek droeg, dus ging hij terug naar school in een rokje

Geplaatst: 22 jun 2018 14:10
door mrcsk
Niet alleen bij ons is het zweten de laatste tijd, ook in het Verenigd Koninkrijk is het een pak warmer dan gewoonlijk. Toen de Welsche student Louis Fice echter met een short naar school ging, werd hij daarvoor terug naar huis gestuurd: shorts maken naLouis Fice is zestien en gaat naar school in het Welsche Aberaeron. Op zijn middelbare school zijn shorts enkel toegestaan vanaf het moment dat de directeur er expliciet zijn toestemming voor geeft. Dat was nu nog niet het geval, dus moest Louis eigenlijk in een lange broek naar school. Daar vond hij het echter te warm voor, maar toen hij met zijn korte broek op school aankwam, werd hij weer naar huis gestuurd.
De meisjes op de middelbare school van Aberaeron mogen echter het hele jaar door een rokje dragen, dus bedacht Louis dat hij wel een rokje kon lenen van een van zijn vriendinnen. Toen hij daarmee op school aankwam, was het echter nog steeds niet goed voor de school. “Een leerkracht heeft me opgedragen me om te kleden. Ik vecht niet alleen voor gelijkheid voor jongens, maar gelijkheid over de hele lijn. Persoonlijk identificeer ik me als man, maar ik heb een paar trans vrienden. Hoe durven ze me in een categorie proppen gewoon omdat ik eruitzie als een jongen.”
Tegen de verdediging van Louis viel weinig in te brengen, dus mocht hij “na een preek van drie kwartier” toch zijn rokje aanhouden. Hij zal het ook blijven dragen tot korte broeken officieel deel gaan uitmaken van het uniform en de verschillende delen van het uniform niet meer gelinkt zijn aan één gender. “Het is 2018, niet 1950.”

Re: -16j Louis werd naar huis gestuurd omdat hij een korte broek droeg, dus ging hij terug naar school in een rokje

Geplaatst: 22 jun 2018 15:01
door mrcsk
Spijtig dat ik die foto niet kan toevoegen.

Re: -16j Louis werd naar huis gestuurd omdat hij een korte broek droeg, dus ging hij terug naar school in een rokje

Geplaatst: 22 jun 2018 18:13
door beachlion