Pagina 1 van 1

Verplichte rokken voor meisjes

Geplaatst: 31 mar 2019 12:58
door Bruno
Een rechter in Amerika heeft een school verboden meisjes te verplichten op school een rok te dragen. Hij vindt dat discriminatie, want jongens mogen wel een broek dragen. Meisjes moet vrij kunnen kiezen, vind hij.
MAAR: Jongens mogen óók niet kiezen! Die mogen weer geen rok aan, heeft zo'n rechter dáár wel eens over nagedacht? Ik stoei mijn hele leven al met dat probleem! Waarom is dat voor meisjes wel discriminatie en voor jongens niet? Die rechter discrimineert dus ook.
Als er een rechter in onze lezerskring is kan hij misschien verklaren hoe dat zit. Maar ik vermoed dat daar geen enkele rechter op in gaat.
Overigens aan alle lezers: heb veel plezier met je rokjes, lang, kort, wijd, nauw, trek je van niemand iets aan, doe ik ook. Waar ik me ook vertoon krijg ik vrijwel geen reacties. Had ik vroeger nooit gedacht. Er is ook geen wet die ons dat verbiedt, hoewel dat wel zo lijkt, maar het is een ongeschreven wet. Houdt een rechter daar ook al rekening mee? Dat is toch onwettig?
Met vriendelijke groeten, Bruno.

Re: Verplichte rokken voor meisjes

Geplaatst: 31 mar 2019 15:12
door DiKo
Bruno schreef: 31 mar 2019 12:58 Overigens aan alle lezers: heb veel plezier met je rokjes, lang, kort, wijd, nauw, trek je van niemand iets aan
Helemaal mee eens!! Mannen die alleen boeken dragen weten niet wat ze missen. Zeker niet in het voorjaar en de zomer.

Re: Verplichte rokken voor meisjes

Geplaatst: 31 mar 2019 17:52
door beachlion
Ik heb het betreffende bericht ook op een ander forum gelezen. Daar werd geopperd dat dit een precedent schiep waardoor een handige advocaat in de toekomst kan bewerkstelligen dat jongens rokken naar school kunnen dragen als ze dit zouden willen. Maar het belangrijkste is dat een schoolbestuur terug gefloten werd. In het land van de vrijheid, Amerika, gelden veel meer beperkende regels dan in andere westerse landen. Er wordt meer naar de letter van de wet gekeken dan naar de geest. De manoevreerruimte van rechters is er ook veel kleiner.

Re: Verplichte rokken voor meisjes

Geplaatst: 11 apr 2019 18:16
door Stefan1991
Ik zou graag zien dat hier iedereen gewoon kan dragen naar school wat je wilt.
School uniform kan ik me wel in vinden, maar ik vind absoluut wel dat je een rok moet kunnen dragen als je dat wilt.
Het is helaas dat ze nog steeds met 2 maten meten en niet 'echt' gelijkheid willen door gewoon een wet te maken dat iedereen gekleed mag komen naar school hoe je zelf wilt (zolang je maar kiest uit de opties van het school uniform).