Pagina 1 van 1

Rembrandt in Allentown

Geplaatst: 19 feb 2020 13:49
door DiKo
Ik las vanmorgen in de krant dat men een "echte Rembrandt" ontdekt heeft in het Allentown Art Museum in Pennsylvania. :o
Dat is althans de mening van de Amerikaanse onderzoekers. Volgens een Nederlandse prof wordt het doek (Portret van een jonge vrouw) als niet authentiek bestempeld.
Heb jij daar ook iets over gehoord Beachlion? Jij woont toch in Allentown?

Re: Rembrandt in Allentown

Geplaatst: 19 feb 2020 19:08
door beachlion
Om te zeggen dat het de "talk of the town" is zou overdreven zijn. Daar zijn de Amerikanen te chauvinistisch voor. In het algemeen zijn ze ook niet erg cultuur-minded. Het belangrijkste nieuwselement zal wel zijn dat het schilderij ineens miljoenen meer waard is.

Omdat is recentelijk (10 jaar geleden) als Nederlander in Allentown ben komen wonen en omdat m'n achternaam ook met een R begint kwam het museum natuurlijk als eerste naar mij om mijn advies te horen. Ik vond de lijst nog in een goede staat verkeren en daar was men erg blij mee. Maar alle gekheid op een stokje, zoals het er naar uitziet is de kans op een echte Rembrandt erg groot. Er zullen zich wel een paar deskundigen over buigen maar het feit dat het getoonde gezicht ook in andere echte Rembrandts te zien is maakt de kans groter.

https://www.cnn.com/style/article/rembr ... index.html

https://www.allentownartmuseum.org/exhi ... -revealed/