Mag je partner jouw kleding aan ?

Heb je ergens in de krant, op tv of op internet iets gezien over de mannenrok en wil je het met ons delen? Hier is je berichtje op de juiste plaats.
RokSterNL
Beheerder
Berichten: 3050
Lid geworden op: 29 jul 2007 21:24

Mag je partner jouw kleding aan ?

Bericht door RokSterNL »

Bron: http://forum.viva.nl/forum/list_messages/28203

Mag je partner jouw kleding aan ?

" nee, want mijn kleding is te klein " is een onacceptabel antwoord X-D . Ga voor je mening dus uit van dezelfde maat , of van een partner die vrouwenkleding in ZIJN maat koopt .

Mannen grijpen naar vrouwenkledij
Jared Leto, ook rockster tegenwoordig, doet lustig mee. Johnny Borrell (Razorlight) volgt zelfs de 'broek in laars'-trend. Ook op de catwalk werd de trend al gespot. En Levi's heeft al een eigen lijn.Er was een tijd dat vrouwen streden voor het recht om 'mannenkledij', zoals een broek, te dragen. Nu merken stylisten een omgekeerde beweging: steeds meer mannen shoppen in de vrouwenafdeling. Omdat ze meer keuze hebben in kleuren, snit en afwerking. En nee, deze mannen zijn niet homoseksueel, alleen extreem modebewust.

Skinny jeans
Vooral de door veel vrouwen gehate 'skinny jeans' vindt gretig aftrek bij onze mannen. Sterker zelfs, voor mannen was de skinny jeans nooit 'uit' en gaat de trend al mee sinds de punkjaren '80. Eind de jaren '90 werd het terug geherlanceerd door Hedi Slimane voor Dior Homme.

Pete Doherty
Het bekendste uithangbord van deze trend is muzikant en (ex?)-drugsverslaafde Pete Doherty die van zijn ex, supermodel Kate Moss, alles leende. Van jeans en sjaals tot eyeliner toe. En dat komt niet omdat Doherty geen geld heeft: Kate's huidige lief, Jimmy Hince, draagt zelfs haar truitjes. Doherty koopt intussen enkel nog vrouwenjasjes 'omdat ze beter passen'. Nog volgers van deze trend: Noel Fielding (Mighty Boosh), Russell Brand en Johnny Borrell van Razorlight.

Ro(c)k 'n roll
Daarmee wordt een tweede patroon zichtbaar: de mannen die deze trend volgen behoren tot het groepje alternatieve rockers dat een imago op het podium even belangrijk vindt als de muziek die ze voortbrengen. Al blijkt ook David Beckham een fan van vrouwenaccessoires, zoals make up en een Louis Viutton-tas.

70s revival
Vogue-stylist Karl Plewka: "Het gaat niet om het vrouwelijke in de kledij, wel eerder om een terugkeer naar de androgyne, magere look zoals we die kenden in de jaren '70. Niet om te provoceren, wel omdat androgyne kleren de vorm van het mannenlichaam volgen, in plaats van het te verstoppen." Mick Jagger, David Bowie en Iggy Pop waren de bekendste iconen van de trend in de jaren '70, die in de glam-rock tot in de uiterste hoeken werd verkend.

Herlanceren
Zowel topdesigners als ketens zoals Topshop en H&M zijn zich bewust van de trend, en herlanceren een 'vrouwenjeans' voor mannen in iets grotere maten. "Rond vrouwenjeans zit een hele wetenschap. Waar een slijtplek, hoe hoog moet ze komen, waar zitten de zakken¿ voor mannen bestaat dat nog niet. Maar dat komt nog wel", gelooft David Bitton van het jeansmerk Buffalo.

Origineel én creatief
Nik Brown (28) is al helemaal verkocht. "Ik zwem in de meeste mannenkledij. Daarom kies ik voor mannelijke vrouwenkledij, dat is ook origineler. Bijna geen enkele andere man draagt dat nu."

Bijkomend voordeel: de extra keuze. In vrouwenkledij zijn er meer silhouetten, meer kleuren en wordt er meer geëxperimenteerd. Iets wat ook Owen Parry (24) beaamt: "Wil je creatief zijn, dan moet je naar vrouwenkledij grijpen. Er valt zoveel meer mee te doen!"
Plaats reactie