Verplichte rokken voor meisjes

Heb je ergens in de krant, op tv of op internet iets gezien over de mannenrok en wil je het met ons delen? Hier is je berichtje op de juiste plaats.
Plaats reactie
Bruno
Berichten: 10
Lid geworden op: 14 sep 2017 19:58

Verplichte rokken voor meisjes

Bericht door Bruno »

Een rechter in Amerika heeft een school verboden meisjes te verplichten op school een rok te dragen. Hij vindt dat discriminatie, want jongens mogen wel een broek dragen. Meisjes moet vrij kunnen kiezen, vind hij.
MAAR: Jongens mogen óók niet kiezen! Die mogen weer geen rok aan, heeft zo'n rechter dáár wel eens over nagedacht? Ik stoei mijn hele leven al met dat probleem! Waarom is dat voor meisjes wel discriminatie en voor jongens niet? Die rechter discrimineert dus ook.
Als er een rechter in onze lezerskring is kan hij misschien verklaren hoe dat zit. Maar ik vermoed dat daar geen enkele rechter op in gaat.
Overigens aan alle lezers: heb veel plezier met je rokjes, lang, kort, wijd, nauw, trek je van niemand iets aan, doe ik ook. Waar ik me ook vertoon krijg ik vrijwel geen reacties. Had ik vroeger nooit gedacht. Er is ook geen wet die ons dat verbiedt, hoewel dat wel zo lijkt, maar het is een ongeschreven wet. Houdt een rechter daar ook al rekening mee? Dat is toch onwettig?
Met vriendelijke groeten, Bruno.
DiKo
Berichten: 60
Lid geworden op: 29 aug 2017 08:10

Re: Verplichte rokken voor meisjes

Bericht door DiKo »

Bruno schreef: 31 mar 2019 12:58 Overigens aan alle lezers: heb veel plezier met je rokjes, lang, kort, wijd, nauw, trek je van niemand iets aan
Helemaal mee eens!! Mannen die alleen boeken dragen weten niet wat ze missen. Zeker niet in het voorjaar en de zomer.
Gebruikersavatar
beachlion
Berichten: 609
Lid geworden op: 26 jul 2013 19:44
Locatie: Allentown, PA, USA

Re: Verplichte rokken voor meisjes

Bericht door beachlion »

Ik heb het betreffende bericht ook op een ander forum gelezen. Daar werd geopperd dat dit een precedent schiep waardoor een handige advocaat in de toekomst kan bewerkstelligen dat jongens rokken naar school kunnen dragen als ze dit zouden willen. Maar het belangrijkste is dat een schoolbestuur terug gefloten werd. In het land van de vrijheid, Amerika, gelden veel meer beperkende regels dan in andere westerse landen. Er wordt meer naar de letter van de wet gekeken dan naar de geest. De manoevreerruimte van rechters is er ook veel kleiner.
Stefan1991
Berichten: 31
Lid geworden op: 16 jun 2012 09:49

Re: Verplichte rokken voor meisjes

Bericht door Stefan1991 »

Ik zou graag zien dat hier iedereen gewoon kan dragen naar school wat je wilt.
School uniform kan ik me wel in vinden, maar ik vind absoluut wel dat je een rok moet kunnen dragen als je dat wilt.
Het is helaas dat ze nog steeds met 2 maten meten en niet 'echt' gelijkheid willen door gewoon een wet te maken dat iedereen gekleed mag komen naar school hoe je zelf wilt (zolang je maar kiest uit de opties van het school uniform).
Plaats reactie