zwemvereniging

Heb je ergens in de krant, op tv of op internet iets gezien over de mannenrok en wil je het met ons delen? Hier is je berichtje op de juiste plaats.
Plaats reactie
florek
Berichten: 17
Lid geworden op: 03 aug 2007 08:12

zwemvereniging

Bericht door florek »

Deze tekst kwam ik laatst tegen op de site van een zwemvereniging:

Kledingeisen
De kledingeisen gelden vanaf brevet 3.

Als kleding mag normaal te dragen kleding gebruikt worden. De broek, overall, rok of jurk moet minimaal uit dikke katoenen-stof bestaan (spijker-stof of rib-stof). Sportkleding zoals trainingsbroeken of leggings zijn niet toegestaan. De blouse, overhemd, shirt, t-shirt, trui of jurk dienen tenminste korte rechte mouwen te hebben. De korte mouwtjes, die je vooral bij de dameshemdjes ziet, en mouwloze shirts zijn dus niet toegestaan.

Een jurk, rok, broek of overall moet uit eengeheel bestaan. Er mogen geen gaten in zitten, er mag geen blote huid te zien zijn. Zo moet bij een t-shirt, blouse, hemdje of jurk de rugzijde bestaan uit een degelijk aaneengesloten rugpand (er mag geen blote rug te zien zijn).

Lengte:
- de broek reikt tot minimaal over het enkelgewricht
- de rok of jurk reikt tot minimaal onder het kniegewricht

Er worden tijdens het zwemmen geen schoenen gedragen.

Het gebruik van sieraden zoals horloges, (hals)kettingen, oorbellen of piercings is tijdens het zwemmen niet toegestaan. Alleen piercings welke niet verwijderd kunnen of mogen worden (hieronder vallen NIET de oorbellen, die moeten gewoon verwijderd worden) dienen dusdanig te worden afgeplakt dat men zich er niet aan kan verwonden. Overigens ligt het risico van een eventuele verwonding bij wie dan ook, te allen tijde bij de gebruiker welke de piercing(s) draagt.

Door de bond zijn de kledingeisen vastgelegd in zogenaamde technische bladen:
- technisch blad: Kledingeisen Man
- technisch blad: Kledingeisen Vrouw

Alhoewel er door de bond dus twee verschillende technische bladen worden gehanteerd zijn de kledingeisen natuurlijk voor mannen en vrouwen precies hetzelfde. Ondanks dat de technische bladen anders doen vermoeden is wel het toegestaan dat een man of jongen tijdens het zwemmen en examen een rok of jurk draagt, mits deze natuurlijk aan de vereisten voldoet.
Gebruikersavatar
Jos
Berichten: 2108
Lid geworden op: 05 apr 2009 15:07
Locatie: Heerlen

Re: zwemvereniging

Bericht door Jos »

florek schreef:Ondanks dat de technische bladen anders doen vermoeden is wel het toegestaan dat een man of jongen tijdens het zwemmen en examen een rok of jurk draagt, mits deze natuurlijk aan de vereisten voldoet.
ik moet zeggen: een zeer modern denkende zwemvereniging
een fervent rokdrager
willi
Berichten: 3428
Lid geworden op: 06 apr 2008 17:07

Re: zwemvereniging

Bericht door willi »

Zo gek is 't natuurlijk niet. Het is zelfs eerlijker. Ga maar eens zwemmen in een wijde jurk. Dat is een stuk pittiger dan in een broek.
Het gaat de goede kant op met de rok voor mannen.
Nu nog de starre dresscodebedenkers achter de 'broek' zitten.
Gebruikersavatar
w-sure
Berichten: 266
Lid geworden op: 11 jan 2009 14:08

Re: zwemvereniging

Bericht door w-sure »

dat klinkt als ervaring willy?
Plaats reactie