Sexy? Hoerig? Denk spijkerbroek!

Ervaringen met rok dragen in het openbaar
Plaats reactie
willi
Berichten: 3428
Lid geworden op: 06 apr 2008 17:07

Sexy? Hoerig? Denk spijkerbroek!

Bericht door willi »

Onlangs hoorde ik een modestylist zijn aankomend fotomodel een goede raad geven. Een raad waar wij rokdragende mannen ook wat aan hebben.
Het gebeurde tijdens een photoshoot in een Amerikaans televisieprogramma. Een welluidend, met fraaie rondingen beklede juffrouw stond voor de camera in een kort, rood, nauwsluitend en diepgedecolleteerd jurkje. Het lag in de bedoeling van de stylist dat ze er beschaafd sexy zou uitzien, maar helaas, hoe ze zich ook wende of keerde, het resultaat was en bleef hoerig!
“Ik zal je een goede raad geven, een die altijd werkt” zei de stylist na een tijdje.
“Denk vooral niét dat je voor de camera staat in een minimaal jurkje, maar dénk dat je hier staat in een spijkerbroek met t-shirt en sportschoenen! Dan gedraag je je meteen als een gewone, mooie jonge vrouw en weg is de hoerigheid!”.
En . . , het werkte!

Dit geld ook voor ons heren. In welke rok je ook in het openbaar treed, dénk dat je gewoon in een spijkerbroek loopt, met bergschoenen en een neutraal jack en weg zijn de spanningen en angsten voor die enge omgeving. Je bent dan gewoon meneer X die boodschappen doet.
En . . , het werkte!

Ik moest vandaag een flink aantal boodschappen doen en daarbij in diverse winkels uitgebreid vragen stellen aan het personeel. Ik kwam in winkels waar ze hoogstwaarschijnlijk nog nooit gehoord hadden van in rok geklede mannen, laat staan er een gezien.
Een nogal ouderwets uitziend fourniturenwinkeltje bijvoorbeeld, waar ik breipennen, van een uitzonderlijke maat, voor mijn echtgenote moest kopen. Breipennen!!! En dagcrème, ook voor mijn vrouw, bij onze schoonheidsspecialiste, die mij nog nooit in een rok heeft gezien.

Het was een enorme bevrijding, dat gevoel van ‘er is niets aan de hand, ik heb heel gewone kleren aan’ en ‘goede morgen dames, kunt u mij vertellen hoe. . . .’.
Natuurlijk wordt er wel even opgekeken, dat is een natuurlijke reactie. Maar verder bleef iedereen vriendelijk en professioneel. En soms zelfs hartelijk.
Het gaat de goede kant op met de rok voor mannen.
Nu nog de starre dresscodebedenkers achter de 'broek' zitten.
Gebruikersavatar
masker
Berichten: 768
Lid geworden op: 30 nov 2009 13:13
Locatie: tilburg

Re: Sexy? Hoerig? Denk spijkerbroek!

Bericht door masker »

Mooi verwoord willi, gewoon je kleding als heel gewoon zien en dan straal je dat ook uit naar anderen. of dat nu een rok is of iets anders dat buiten het gemiddelde valt het werkt.
kleding moet je beschermen tegen de elementen, hoe het er uit ziet is je eigen zaak
Gebruikersavatar
Jos
Berichten: 2108
Lid geworden op: 05 apr 2009 15:07
Locatie: Heerlen

Re: Sexy? Hoerig? Denk spijkerbroek!

Bericht door Jos »

dat is precies mijn idee ook willi. Als ik ga winkelen, draag ik vrijwel altijd een rok en volgens mij kan dat zelfs nog voordelen hebben, want de mensen kennen direct terug :)
Ik denk er ook niet meer bij na en doe gewoon alles dat ik zou doen als ik een broek aan heb.
Laatst had ik een klacht over gekocht vlees en vroeg naar de slager, hij was er echter niet en heb de klacht aan de verkoopster doorgegeven.
Enige dagen later weer in dezelfde supermarkt (in rok) en de slager spreekt mij aan over mijn klacht.
Hoe zou de man nou geweten hebben, dat de klacht van mij kwam :?: :?: Mijn naam kennen ze niet ;) :lol: :lol: :lol:
een fervent rokdrager
RokSterNL
Beheerder
Berichten: 3050
Lid geworden op: 29 jul 2007 21:24

Re: Sexy? Hoerig? Denk spijkerbroek!

Bericht door RokSterNL »

Wil ik toch ook even na lange tijd geen zin te hebben gehad om achter de computer te zitten, ook mijn reactie geven.

Zo draag ik ook mijn rokken, maar ik heb wel bij ondervinding dat de garantie dat er nooit iets gebeurt, niet vanzelfsprekend is.

Je kunt een hele tijd niets meemaken, en ineens heb je een paar negatieve reacties op een dag of door de week heen. Of je er nu zelfverzekerd bij loopt of niet dat heeft dan geen enkele invloed.
ecokilt
Berichten: 293
Lid geworden op: 17 okt 2007 21:49
Locatie: Tielt-Winge tussen Leuven, Diest, Aarschot, Tienen - Vlaams-Brabant

Re: Sexy? Hoerig? Denk spijkerbroek!

Bericht door ecokilt »

ik snap wat je bedoelt willi, het is de uitstraling die veel belangrijker is.
Maar je moet het wel kunnen - en dus proficiat voor degenen die het al (lang) doen.
De eerste keer dat ik in rok op een eenzame wandelweg iemand moest voorbijgaan, was ik bloednerveus! In zo'n toestand kan je niet uitstralen of denken dat je gewoon ..
En ja een garantie is het niet, maar het helpt wel.
Plaats reactie