rok gekocht op reis

Algemene ervaringen met het rok dragen
Plaats reactie
rokwens
Berichten: 728
Lid geworden op: 03 aug 2007 00:10

rok gekocht op reis

Bericht door rokwens »

In Amiens wat rond gelopen op een warme dag. Maar ik droeg een bermuda. Na een uurtje had ik daar al dik spijt van en keek ik uit naar een kledingwinkel. In een etalage zag ik een mooie rok, 50% korting, iets boven knie en lichte witte stof, breed genoeg om te dansen en met kleine geometrische figuren erop in zwart en geel. Ik ging binnen en vroeg of ik die rok mocht passen. Geen probleem, maar hij zat wat streak. De verkoopster gaf me een grotere maat aan. Die zat prima. Ik vroeg om de etiketjes eraf te halen. "Ga je hem aanhouden ?" vroeg ze. Ik zei "uiteraard want het is erg warm". Ik zei : "U bent vermoedelijk wat verwonderd dat een man een rok koopt ?" " Nee helemaal niet" , zei ze, "Er komen hier wel méér mannen een rok kopen". " En trouwens er is een man in mijn familie die veel rokken draagt. Hij heeft het met vrouw en kinderen besproken en zijn drijfveer toegelicht. Ze begrijpen hem en sindsdien draagt hij regelmatig een rok en jurken." Ik zei dat ik het jammer vind dat mannen zo weinig mogelijkheden hebben. " Ja, zei ze, wij vrouwen zijn wel erg bevoordeeld op dat gebied". Met een goed gevoel stapte ik buiten, verder op verkenning in de stad. Ik zag wel dat sommige mensen me bekeken, maar ik trek me daar niets van aan. Dit is peanuts tegenover het plezier van het rokdragen.
Na eeuwen is de ROK VOOR MANNEN helaas in onbruik geraakt in onze cultuur maar er is geen enkele reden om aan te nemen dat dit zo moet blijven. Het is ons volste recht om dit kledingstuk terug in te voeren als aanvulling bij de pantalon.
Gebruikersavatar
MaricaV
Berichten: 33
Lid geworden op: 18 nov 2020 09:31

Re: rok gekocht op reis

Bericht door MaricaV »

Kijk, dat doe je goed Rokwens. Zo stond ik er ook in toen ik nog niet uit kast was.
Gebruikersavatar
Rik
Berichten: 168
Lid geworden op: 10 aug 2019 20:18
Locatie: Belgenland

Re: rok gekocht op reis

Bericht door Rik »

Was het maar voor iedereen hier zo makkelijk om ergens binnen te stappen en een rok te passen/kopen.
Ik heb daar zelf ook helemaal geen probleem meer mee maar als ik de posts overloop is er echt te veel onnodige schroom.
Dat is dus nergens voor nodig hoor. De reacties zijn eigenlijk enkel positief, DOEN dus !
Na vele jaren stiekem nu eindelijk ook dagelijks thuis bij de vrouw in rok(je), zelden nog broek of shorts.
Als de vrouwen meestal in broeken lopen is het aan de mannen toegestaan om in rokken te lopen.
Niek
Berichten: 9
Lid geworden op: 24 aug 2021 22:31

Re: rok gekocht op reis

Bericht door Niek »

Leuk verhaal. En zo zie je maar weer, dat er steeds meer mannen met rokken gaan lopen. En dat het ook normaler wordt. Man in rok met een groep vrienden. Je ziet het vaker de laatste tijd.
Niek
Berichten: 9
Lid geworden op: 24 aug 2021 22:31

Re: rok gekocht op reis

Bericht door Niek »

Vaak merk je ook wel of de verkoopster het leuk vindt of niet. In Wenen door een verkoopster geholpen, ik zocht een legging, die mij ook rokken liet zien...
Plaats reactie