Pagina 1 van 1

Kwam daarnet dit tegen

Geplaatst: 23 mei 2021 08:05
door Rik
Als fervent rokkendrager ga ik wel eens een stapje verder in CD en lees daar veel over.
Op zich valt dat buiten het thema van ons forum waar het enkel over mannen in rok gaat.
Onderstaande tekst las ik op een CD blog en het verwoord wel waar wij voor staan.
Ik heb er onderaan de bron bij vermeld voor de liefhebbers ;)

"Society for many many years has labeled certain articles of clothing for males and for females. To me personally various articles of chothing should never be labled for women for males. If a male or a women sees the benefits that of a girdle bra hose skirt it really doesn’t matter and clothing should never be labeled, there are real benefits of being girdled or in bra hose skirt etc, and it really doesn’t matter your sex.

Back during the 40s, 50s, 60s and into the 70s and 80s women were always dressed in skirts, times have changed and women started to wear what was labeled as for men only pants. Nowadays when you go out you see women in pants. That again is a societal thing labeling clothing which society really shouldn’t do. If you are a woman and you happen to like pants wear pants, if you say you are a man and you happen to like skirts wear skirts – it really shouldn’t matter and articles of clothing should never be labeled."

Bron: http://www.swankypins.co.uk/2017/04/02/ ... -dressers/

Re: Kwam daarnet dit tegen

Geplaatst: 24 mei 2021 13:04
door MaricaV
Ik verkondig al een hele tijd dat kleren maar gewoon kleren zijn, en dat je gewoon moet aantrekken waar je je fijn in voelt. Je kunt er niet omheen dat sommige mensen, en ik noem ze geen vrouwen, maar dat sommige mensen best een een bh kunnen dragen. gewoon omdat ze dat lekker vinden zitten of er een bepaald gevoel bij krijgen. Ik draag bijv. maar zelden een bh, gewoon omdat ik dat veel comfortabeler vind. Onder een mooie jurk moet ik wel, maar als het even kan, zonder bh. Broeken draag ik wel, maar rokken hebben mijn voorkeur.
Comfortabele kleding, daar houd ik van, of dat nu mannelijke broeken zijn, of niet, dat boeit mij voor geen meter.

Re: Kwam daarnet dit tegen

Geplaatst: 24 mei 2021 18:11
door Rik
Net nog een artikel gelezen waaruit blijkt dat broekkousen of leggings eigenlijk eerst enkel door mannen gedragen werden en vrouwen dat later geclaimd hebben: https://www.lady-blog.de/eine-kleine-ge ... rumpfhose/

Vertaling:

Sommigen zijn er dol op, anderen vermijden ze waar mogelijk: panty's. Terwijl New Yorkers en Parijzenaars verondersteld worden ze zelfs in het holst van de winter nooit te dragen, ben ik zelf een grote fan van gedessineerde en wollen versies. Maar hoe is het eigenlijk zover gekomen dat we vandaag de dag niet langer onze toevlucht hoeven te nemen tot lange kousen en kousenbanden? Een kleine geschiedenis van panty's. Gastartikel door Lisa

Het begin: beenwarmers en pantalons
Moeilijk te geloven maar waar: de eerste panty's werden in de 15e eeuw door mannen gedragen. In de Middeleeuwen bevestigden zij de zogenaamde "beenwarmers" aan hun riemen, en later werden de twee stukken in het midden bijeengehouden door een kruisje. Onder de naam "pantalon" verwierven de voorlopers van de huidige panty's een nieuwe populariteit aan het einde van de 18e eeuw. De reden: de mode werd meer lichaamsbewust en wij vrouwen begonnen ook de beenwarmers te dragen. Nadat panty's in de 19e eeuw hun voetdeel verloren, droegen dames tot het begin van de 20e eeuw uitsluitend lange onderbroeken. In de jaren '20 begonnen danseressen en actrices de kousen echter aan hun onderbroek te naaien om te voorkomen dat ze zouden afglijden.

Helden in maillots
De eerste industrieel vervaardigde panty zoals wij die nu kennen, werd in 1959 door de firma Glen Raven op de markt gebracht. De fijne nylon- en perlonpanty's werden zo populair dat zij, met de komst van de minirok in de jaren zestig, de kousen bijna volledig vervingen door jarretels. Om de vraag naar panty's ook voor mannen te doen toenemen, produceerden individuele bedrijven panty's met inzetstukken. Hoewel dit het draagcomfort verhoogde, bleven de verkoopcijfers laag. En eerlijk gezegd, willen we onze geliefde echt in panty's zien? We zouden dat alleen Robin Hood toestaan.***

Gebreide panty met streepjespatroon
In de jaren 70 gingen panty's onder lange broeken en werden een paar jaar lang nauwelijks gezien. Toch bleven ze evolueren: badstof inzetstukken in de zool, de knie en het zitvlak maakten ze comfortabeler om te dragen, vooral op koudere dagen. Artiesten als Madonna en Prince brachten eind jaren tachtig panty's terug: ondoorzichtig, kleurrijk en voetloos - het was de geboorte van de legging. In het midden van de jaren negentig droegen vrouwen weer steeds vaker panty's onder halflange en korte broeken en werden gebreide panty's met streepmotieven ontdekt als modeaccessoire. Vandaag de dag zorgt de dame met jeansrok, gebreide panty en chique laarzen al snel voor een uni-suites en fijne panty's zijn niet uit onze garderobe weg te denken.

*** Wraakroepend dat men dit durft te schrijven, seksistisch tot en met :evil:

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)