Franse mannen vechten voor recht om rok te dragen

Heb je ergens in de krant, op tv of op internet iets gezien over de mannenrok en wil je het met ons delen? Hier is je berichtje op de juiste plaats.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Wiha
Site Admin
Berichten: 756
Lid geworden op: 14 jun 2007 11:15
Locatie: Groningen
Contacteer:

Franse mannen vechten voor recht om rok te dragen

Bericht door Wiha »

Zie het artikel op onderstaande website:

http://www.nina.be/nina/nl/2202/Mode/ar ... agen.dhtml
Wiha,
beheerder & webmaster
http://www.rokvoormannen.nl
Peter v

Re: Franse mannen vechten voor recht om rok te dragen

Bericht door Peter v »

Leuk. En voor al diegene die de moeite hebben gedaan om dit te lezen, DRASGEN, EH DRAGEN is hier de boodschap, alleen dan "komt de rok erdoor" zoals ik steeds moet lezen.

Die mannen hebben zich verenigt en zijn actief bezig zo lijkt het om voor hun het rok dragen door te krijgen.

Let op! Elke man die in rok op straat wil, KAN het doen. Er is niemand die dat je belet, behalve jezelf. Dat er "reacties" van anderen mogelijk zijn staat vast. Nou en? Van verreweg de meeste mensen merk je helemaal niets.

"Mijn wereldje is niet klaar voor een man in een rok, zelfs al is het een stoer ontwerp.
" Maar sinds hij vorig jaar een hartaanval kreeg, vindt hij het leven te kort om rekening te houden met de mening van anderen. Je hoeft niet een hartaanval te krijgen eer je aan openlijke rok dragen doet. De tijd schrijdt voort, gezond of ziek. Draag de rok nu zo veel je kunt. Rekening houden met een ander kan ook betekenen niet doen wat je zelf wilt, de ander boven jou stellen, bewust de rol van underdog kiezen.Denk goed na voordat je dat "rekening houden met anderen" gebruikt om zelf niet te leven, zelf niet rokken te dragen, en wat kunnen die anderen dan wel omdat jij iets laat? Is hun leven dan merkbaar beter daardoor? Trap niet met gesloten ogen in de val. Dat kan gemanipuleerd worden door die anderen alleen omdat zij anders moeten toegeven dat het rok dragen niets abnormaal is, maar dat ZIJ krom erover denken en niet bereid zijn benadering, begrip op te brengen. Zeker mannen die op hogere leeftijd zijn, en dat zou ook al met 40 kunnen zijn, :o hoeveel tijd heb je om het niet te doen? Wij zitten nu eenmaal op een moment in tijd dat het rok dragen niet een alledaagse gebeuren is voor de meeste mannen. Dat wordt het ook nooit. Kijk naar het Gothic gebeuren. Die wachten ook niet tot ....... :roll: voordat zij de strat op gaan? Wij mannen die rokken willen dragen zullen een eenheid moeten vormen op de zelfde wijze als de "gothics" en dan hebben wij misschien ook binnen zeer korte tijd specialisten winkels met rokken voor mannen, of die de freestyler mannen tegemoet komen, en erkenning, zoals zij hebben, al is en blijft het Gothic ook maar een minderheid. Dat minderheid vormt overeigens geen beletsel om te kunnen functioneren. En ieder kan op individualistische wijze het rok dragen "uitdragen".

In de hemel heeft toch ieder een gewaad aan.??? :shock: :roll: 8-) :roll: :?: Vul dat voor jezelf in, hier opd e aarde geldt alleen wat wij doen, niet wat wij zullen doen. Er zijn vele mannen die inmiddels op een regelmatige manier rokken dragen, in Nederland, Dat is een feit, maar al die mannen zijn niet op forums. Wij diegene die de forums hebben gevonden zouden er goed gebruik van kunnen maken om dat te gebruiken in onze voordeel, alleen al als contact medium, om elkaar op te zoeken, bv. en ons in groepen te laten zien. Pas wanneer mensen vaak mannen in en rok zien zal het een 'bekende" fenomeen worden en kunnen mensen er gemakkelijker het een plekje geven dan wat nu het geval zou kunnen zijn. Er zijn nu al genoeg die er normaal mee omgaan, maar het is dan voor diegene die wat achter lopen met kennis daarvan die dan door het zien, en vragen hun kennis en hun blik verruimen wat in ieder zijn voordeel werkt.

Dan zou het ook gemakkelijker bespreekbaar kunnen worden om in en rok te kunnen werken. Niet omdat het niet "kan" maar om de evt persoonlijke :roll: :twisted: "haat", discriminatie van jou meerdere nietig te doen verklaren.

Wat zo'n berrich allemal teweeg brengt. :roll: :? ;)
RokSterNL
Beheerder
Berichten: 3050
Lid geworden op: 29 jul 2007 21:24

Re: Franse mannen vechten voor recht om rok te dragen

Bericht door RokSterNL »

Mooie ontwikkeling. Alleen nu nog minimaal 30 man in Nederland en Vlaanderen bereid vinden hier ook voor te strijden. Van het overgrote deel van de mannen hier op het forum hoeven we het jammergenoeg niet te hebben. Alleen maar van de mensen die af en toe, tot regelmatig van zich laten horen. De 'Stille Garde' helaas niet meegerekend, of misschien als de strijd losbarst dat de 'Stille Garde' ook uit hun grot tevoorschijn komen, omdat men zich dan gesterkt voelt.
Gebruikersavatar
Wiha
Site Admin
Berichten: 756
Lid geworden op: 14 jun 2007 11:15
Locatie: Groningen
Contacteer:

Re: Franse mannen vechten voor recht om rok te dragen

Bericht door Wiha »

Nog weer een site waar het verhaal is overgenomen:

http://www.hln.be/hln/nl/40/Mode/articl ... agen.dhtml

Heb de reacties tot nu toe gelezen en eigenlijk voor een 80% wel positief.
Wiha,
beheerder & webmaster
http://www.rokvoormannen.nl
khh
Berichten: 34
Lid geworden op: 13 jan 2008 00:14

Re: Franse mannen vechten voor recht om rok te dragen

Bericht door khh »

RokSterNL schreef:Mooie ontwikkeling. Alleen nu nog minimaal 30 man in Nederland en Vlaanderen bereid vinden hier ook voor te strijden. Van het overgrote deel van de mannen hier op het forum hoeven we het jammergenoeg niet te hebben. Alleen maar van de mensen die af en toe, tot regelmatig van zich laten horen. De 'Stille Garde' helaas niet meegerekend, of misschien als de strijd losbarst dat de 'Stille Garde' ook uit hun grot tevoorschijn komen, omdat men zich dan gesterkt voelt.
Wat bedoel je eigenlijk met 'de stille garde' ?
Ik heb deze site bijna een jaar gevolgd zonder veel deel te nemen aan de gesprekken. Maar heb ondertussen wel in mijn kilt rondgelopen. Die stap heb ik durven zetten o.a. dankzij wat ik hier allemaal las ! Maar ben ik dan bij die 'stille garde' ?

Los van dat : ik heb respect voor de strijders onder ons - en ik ben ze ook dankbaar want een beetje strijd is wel nodig denk ik - maar zelf ben ik dat helemaal niet. Geen zin in. Maar ik zal wel meer en meer mijn kilt dragen. Zoveel als ik er zin in heb. En daar eindigt voor mij de 'strijd'. Gewoon doen, en als de mensen het dan gewoon worden dan is dat voor mij nog leuker, want dan hoef ik er niet altijd over te praten. Uiteindelijk wil ik gewoon maar mijn kilt dragen, omdat ik dat heel prettig vind, en dan gewoon mijn ding doen.
Daarnaast begin ik het deelnemen aan deze dialogen ook wel prettig te vinden, stilaan krijg ik ook wel wat ervaringen om te delen.
Ik vind het wel mooi wat o.a. Peter V. zo dikwijls benadrukt : de strijd zit vooral tussen onze twee oren, het gebeurt vooral van binnen. Nù kan je je vrijheid opnemen... of niet. De keuze is helemaal aan ons. Tenminste, zo ervaar ik het. En niet alleen op het gebied van een rok te dragen !
RokSterNL
Beheerder
Berichten: 3050
Lid geworden op: 29 jul 2007 21:24

Re: Franse mannen vechten voor recht om rok te dragen

Bericht door RokSterNL »

Ik heb niemand persoonlijk aangesproken als dat hij tot de 'Stille Garde' behoort. Ik vind ook dat ik daar niets mee miszegd heb. Ik krijg alleen het idee door de reactie van jou dat dat wel zo opgevat is geworden. Dat zou ik sowieso ook al nooit doen, want vindt dat niet correct om dat op een forum waar iedereen mee kan lezen te doen. Dan kan je iemand altijd nog een fatsoenlijk pbtje sturen buiten het forum om. Degene voor wie dat geldt weet uiteindelijk zelf ook wel het beste zou ik denken of hij tot die 'Stille Garde' behoort. Die 'Stille Garde' zijn mensen die nooit een posting plaatsen of een reactie geven. En het is evenmin van mij hatelijk of als een verwijt bedoeld. Het is een feit. En hoe weet ik dat ? Omdat er bij de bijeenkomsten door de jaren heen die ik bezocht heb, ook maar hooguit eens 5 mannen waren. De andere keren waren we met zijn drietjes of tweetjes. Het scheelde er nog maar aan of ik zat er helemaal in mijn eentje. En dat beeld tekent zich dus ook op dit forum af.

Ik vind als je lid ergens bent, hoef je echt niet altijd een reactie te geven, maar je bent geen lid om alleen maar te zitten lezen, want dan komt het op een gegeven moment wel over als dat je niet direkt een rokdragende man bent, maar alleen maar uit nieuwsgierigheid de berichtgeving wil volgen wat die mannen zoal te vertellen hebben. Snap je wat ik bedoel ? Dan is dat nog steeds geen verwijt.

Verder kan ik hier niets aan toevoegen.
Gebruikersavatar
Wiha
Site Admin
Berichten: 756
Lid geworden op: 14 jun 2007 11:15
Locatie: Groningen
Contacteer:

Re: Franse mannen vechten voor recht om rok te dragen

Bericht door Wiha »

khh schreef:Ik heb deze site bijna een jaar gevolgd zonder veel deel te nemen aan de gesprekken. Maar heb ondertussen wel in mijn kilt rondgelopen. Die stap heb ik durven zetten o.a. dankzij wat ik hier allemaal las !
En vervolgens
khh schreef:Daarnaast begin ik het deelnemen aan deze dialogen ook wel prettig te vinden, stilaan krijg ik ook wel wat ervaringen om te delen.
Hier doen we het nu voor. Dit is waar o.a. deze website voor bedoeld is.
Wiha,
beheerder & webmaster
http://www.rokvoormannen.nl
khh
Berichten: 34
Lid geworden op: 13 jan 2008 00:14

Re: Franse mannen vechten voor recht om rok te dragen

Bericht door khh »

Rockster, ik voelde me niet aangevallen of zo. Maar ik wou wel even duidelijkheid, en die heb je nu gegeven. Dank daarvoor!
Plaats reactie