EEN KLACHT

Wat vind je van het dragen van laarzen in combinatie met je rok
willi
Berichten: 3428
Lid geworden op: 06 apr 2008 17:07

EEN KLACHT

Bericht door willi »

O.k., sommigen van ons zijn het er overeens dat damesschoenen heel wat fraaier zijn dan . . . toch? Vooral dameslaarzen zijn de moeite waard om eens te proberen. Zeker onder een rok. En een hogere hak is ook geen probleem meer; maar dan wel een stevige hak (blokhak).

Andro Gyn heeft een paar enkellaarsjes getoond die er fantastisch uitzagen. Het water liep me uit de mond, toen ik ze zag. Dit zocht ik nou!
Maar ja, zie ze maar te vinden in maat 43. Schoenen of laarzen (dames) in deze maat zijn net zo schaars als herenrokken. Nihil!

De mannen onder ons met een maat, onder de 40, zitten wat dat betreft op rozen. Zij hebben een bijna ongelimiteerde keuzevrijheid. Mannen met grotere maten kunnen helaas alleen terecht bij verkooppunten voor travestieten; d.w.z. schoenen en laarzen met supernaaldhakken tot maat 48. Erg mooi hoor; maar daar ga ik niet mee de straat op!

Ook dit is weer zo’n stukje (on)logica.
Laarzen en enkellaarsjes voor dames, zie je vaak met hakken die juist ook door mannen gedragen kunnen worden. (lekker ‘stoer’ brrrr) Maar verreweg de meeste mannen hebben daar te grote voeten voor. Nee, juist voor mannen met een grotere maat zijn alleen maar typische vrouwenlaarzen te koop. (met die onmogelijke naaldhakken)!

Als ik toch zou besluiten om enkellaarsjes te dragen (met die hoge naaldhak) hang ik maar een bordje op m’n kont: ‘sorry, maar iets anders is er niet voor mij!’.

DIT IS EEN KLACHT!!
Het gaat de goede kant op met de rok voor mannen.
Nu nog de starre dresscodebedenkers achter de 'broek' zitten.
Viqueen
Berichten: 859
Lid geworden op: 24 dec 2008 20:52

Re: EEN KLACHT

Bericht door Viqueen »

Op www.laarzenspecialist.nl staan wat enkellaarzen met een blokhak van 5 cm.Kijken onder het kopje party en carnavallaarzen...
Gebruikersavatar
masker
Berichten: 768
Lid geworden op: 30 nov 2009 13:13
Locatie: tilburg

Re: EEN KLACHT

Bericht door masker »

Ik heb zelf maatje 38 dus geen problemen met damesschoenen, wel met herenschoenen die maar bij maat 39 of zelfs 40 beginnen. maar goed dit ter zijde.
Nu veel jonge vrouwen een stuk groter zijn de de generatie daarvoor hebben zij ook steeds meer te maken met schoenen problemen, want bij een lange lichaamslengte hoort meestal ook een grote voet. Misschien is het een idee om met de dames die ook grote voeten hebben samen op te trekken tegen de fabrikanten van schoenen en te pleiten voor meer schoenen in grote maten.
kleding moet je beschermen tegen de elementen, hoe het er uit ziet is je eigen zaak
Gebruikersavatar
Ludwigcw
Berichten: 217
Lid geworden op: 23 aug 2007 22:24
Locatie: Oudenburg
Contacteer:

Re: EEN KLACHT

Bericht door Ludwigcw »

Willi,

Als je een beetje gericht zoekt zal je online winkels genoeg vinden die gewone dagdagelijkse damesschoenen verkopen in grote maten. Zeker in Duitsland. Bij ons verkoopt LaRedoute ( een postorder bedrijf ) onder de noemer Taillisme best modieuze damesschoenen tot maat 45.
In mijn buurt is er een enorme grote winkel barstensvol met schoenen, waar ik al vele keren over de vloer geweest ben om wel degelijk damesschoenen te passen. Altijd correct geholpen. Op hun site staat er al veel in grote maten, maar dat zijn meer de klassiekers. Maar in de winkel hebben ze ook enkele meer trendy modellen in grote maat. Zie link.

http://www.vanluechene.be/

Nu Rumbeke ligt bij Roeselare dus misschien wel een beetje te veraf om zelf ter plaatste te gaan. Maar ik ben vrijwel zeker dat er in Nederland gelijkaardige winkels te vinden zijn. Zeker met de wetenschap dat een grotendeel van de Nederlandse dames ( en ik ga er van uit dat ik Masker met haar maatje 38 niet mee door de molen draai :lol: ) niet alleen mondiger zijn maar ook meestal een kop groter dan onze vlaamse meiden. Zeer imponerend voor een braaf vlaams jongentje van 1.76m en schoenmaat 41. :shock: :D ;) .
Eén nadeel bij de modieuze damesschoenen in grote maten is, dat de prijs meestal evenredig groot is met de schoenmaat.

Ludwigcw
Kiltman
Berichten: 14
Lid geworden op: 26 dec 2009 16:14

Re: EEN KLACHT

Bericht door Kiltman »

Ik heb onlangs via internet een bestelling geplaatst bij
http://www.high-feelings.de/en/home/

Was zeer tevreden over de service. Alleen jammer dat enkel hoge hakken tot hun gamma behoren.
willi
Berichten: 3428
Lid geworden op: 06 apr 2008 17:07

Re: EEN KLACHT

Bericht door willi »

Mooie schoenen genoeg! Afgezien van de draagbaarheid vind ik, en met mij waarschijnlijk zeer veel vrouwen en mannen, enkellaarsjes met hoge hakken ronduit subliem van vormgeving. Er bestaat gewoon niets mooiers!
Maar helaas, het dragen hiervan is voor gewone mannen niet weggelegd. Producten met een smalle, tere of sierlijke vormgeving zijn, gedurende de achter ons liggende jaren, tot ‘vrouwelijk’ gebombardeerd. Dat geld niet alleen voor kleding, maar ook voor auto’s, binnenhuisarchitectuur en gebruiksmateriaal.
Zet als man vooral niet teveel sierlijke tierelantijntjes in je huiskamer, want men vermoedt onmiddellijk dat je minstens homo bent en rijd als vent ook niet in een ‘Smart’, want dat staat ronduit belachelijk. En pas op voor het gebruiken van een roze flessenopener!
Draag dus alsjeblieft niet van die prachtige, hooggehakte enkellaarsjes onder een rok, of zelfs onder een broek, want je bent de paria van de buurt!
It’s only for women! It’s forbidden for men!
Het gaat de goede kant op met de rok voor mannen.
Nu nog de starre dresscodebedenkers achter de 'broek' zitten.
ecokilt
Berichten: 293
Lid geworden op: 17 okt 2007 21:49
Locatie: Tielt-Winge tussen Leuven, Diest, Aarschot, Tienen - Vlaams-Brabant

Re: EEN KLACHT

Bericht door ecokilt »

Je lacht met de roze flessenopenener, maar vind je één (post)puberman die een gsm of mp3-speler durft gebruiken met al is het maar één paars streepje?
De toekomst ziet er in dat opzicht niet goed uit. Man-vrouw conditionering wat betreft uiterlijke dingen is nog nooit zo sterk geweest.
rokwens
Berichten: 756
Lid geworden op: 03 aug 2007 00:10

Re: EEN KLACHT

Bericht door rokwens »

Klopt hoor. Voor alles en nog wat van gebruiksartikelen moeten ze tegenwoordig een "vrouwelijk" versie ontwerpen. MP4/4, laptop/ tv / boterhammendoos, pc-tas, kogelpen, leuke bril., fantasie-rugzakjes .enz... Voor mannen komt nooit een tegenhanger op de markt waar vrouwen moeten afblijven. Het komt er eigenlijk op neer dat vrouwen, buiten het hele gamma dat al bestaat, steeds en voor alles nog iets extra voor zichzelf willen hebben wat dan voor mannen niet toegelaten is. Maw. ze willen voor zichzelf geen grenzen leggen maar wel steeds méér taboes voor mannen creëren. Wij worden dus verplicht om tot aan onze dood een redelijk somber en fantasieloos bestaan te leiden als we in hun plaatje willen passen. Doe je dat niet, dan wordt je scheef bekeken. Daar worden wij niet happy van, maar zij blijkbaar wel. Is dit hun bedoeling misschien ? Wellicht niet, maar dat is wel het triest resultaat.
Na eeuwen is de ROK VOOR MANNEN helaas in onbruik geraakt in onze cultuur maar er is geen enkele reden om aan te nemen dat dit zo moet blijven. Het is ons volste recht om dit kledingstuk terug in te voeren als aanvulling bij de pantalon.
Andro Gyn
Berichten: 25
Lid geworden op: 17 jan 2008 15:32

Re: EEN KLACHT

Bericht door Andro Gyn »

Een klein jaartje terug een nieuwe gsm gekocht; toen ik nadien wat rondsurfte, bleek het om een "ladyphone" te gaan... Kan er nochtans perfect mee bellen! :D Idd frustrerend dat trendy of leuk als vrouwelijk bestempeld wordt...

Wat de laarsjes betreft, Willi, ik draag ze geregeld, echter nog nooit onder een rok geprobeerd... De extra hoogte is al dikwijls interessant gebleken bij het shoppen... Heb gelukkig maar een 42, in die maat kan je nog een stoerdere hak vinden, hé...

Idd goede tip van Ludwigcw (Vanluechene), heel vriendelijk, wel prijzig maar kwaliteit. Vind idd ook veel in het aanbod van Marie Antoinette!

Gts, Andro
willi
Berichten: 3428
Lid geworden op: 06 apr 2008 17:07

Re: EEN KLACHT

Bericht door willi »

Ik had bij het boekstaven van mijn 'klacht', nog niet eens zover doorgedacht. Maar er bestaat inderdaad een vrouwenlijn voor bijna alles. Het is dus oppassen geblazen als je wat koopt. Voor dat je 't weet ben je verwijfd.
Maar goed, ik begrijp van onze Masker dat er toch ook zoiets bestaat als, er 'vermand' bijlopen, voor een vrouw. Alleen is de marche daar wel een stuk breder dan bij mannen.
Natuurlijk is het niet leuk voor een hetero vrouw om voor pot uitgemaakt te worden, maar dat gebeurt tegenwoordig niet zo snel meer en heeft volgens mij ook niet dezelfde kwalijke gevolgen als de nichtverklaring bij mannen. Mannen lopen nu eenmaal sneller het gevaar daarvoor in elkaar geslagen te worden.
Het gaat de goede kant op met de rok voor mannen.
Nu nog de starre dresscodebedenkers achter de 'broek' zitten.
Plaats reactie