27 Augustus: Pater Moeskroen in rok op tournee

Onderstaand een stukje wat is overgenomen van de website van Pater Moeskroen, bekend van o.a. Roodkapje en Hela Hola uit 1991 en 1992, en hier met toestemming geplaatst. Binnenkort komt er nog een kort interview met de bandleden over hun ervaringen met de mannenrok.

Pater Moeskroen toert momenteel door het land in een wel heel bijzondere outfit. Niet in broeken, maar in heuse mannenrokken spelen de zes heren menige feesttent plat.
LET WEL, we hebben het hier dus niet over de bekende Schotse kilt, al zijn er natuurlijk wel veel overeenkomsten, maar over een normale, doch stoere, mannenrok; rijp voor de confectie-industrie. De rokken zijn ontworpen en gemaakt door onze eigen onvolprezen Froukje Rotscheid, waarvoor natuurlijk onze onuitsprekelijke dank!

Was Coco Chanel ooit de eerste modeontwerpster die de vrouwenbroek in haar collectie opnam, tegenwoordig werpen toonaangevende couturiers als Jean Paul Gaultier, Yohji Yamamoto en in België Dries van Noten (collectie 2006) zich op de mannenrokken.
Is Pater Moeskroen dus vernieuwend? “Ja”, horen wij u denken! “NEE”, zeggen wij, want gingen de Grieken, de Romeinen, de Indonesiërs, de Schotten, de Turken, de Sufi’s, de Saxen, de Assyriers, de Egyptenaren, de Bhutanezen, de Tongalezen, de Middeleeuwse edelen, de Monniken, de Polynesiërs, de Arabieren, de Massai en de Burmezen ons niet voor? MAAR NU IS NEDERLAND AAN DE BEURT….
en Pater Moeskroen draagt zijn steentje bij. Ach ja, van een pater in een pij naar een pater in een rok... het is maar een klein stapje... eh... knipje!
Bron: http://www.patermoeskroen.nl